Merethe Lindstrøm

Beskrivelse

Merethe Lindstrøm (f. 1963) har udgivet en lang række prisbelønnede og kritikerroste romaner og novellesamlinger.

For romanen Dage i stilhedens historie modtog hun den norske kritikerpris og Nordisk Råds Litteraturpris, 2012. I 2017 udkom den dybt personlige roman Fra vinterarkiverne på dansk.

Foto: Andre Løyning, 2018

Læs mere

Seneste udgivelse

Nord

En ung mand vandrer mod nord med et kompas i lommen. På flugt fra krig og ødelæggelse, gennem en kaotisk verden og resterne af en civilisation. En dag kommer han forbi en dreng, der sidder oppe i et træ. Drengen følger efter ham, og sammen vandrer de to i den mørke nat langs marker og gennem skove – i landskaber præget af både stor skønhed og ødelæggelse. En dag finder de et barn, som de tager med, men senere bliver nødt til at aflevere hos en familie, da barnet er i fare for at dø af sult.

Vi er i Europa, men præcis hvor og hvornår er uvist. Der er landsbyer, kærreveje og brønde, men af og til kommer der soldater i lastbiler. Den unge mand husker ikke selv sin fortid, ved kun at han vil nordpå – hjem.

Nord er rå og poetisk, en mørk roman, som også rummer lys. En fortælling med spor af fabler, som ligger dybt i vores kollektive bevidsthed – og som ikke er for børn.

Bøger af Merethe Lindstrøm

Tilføj til ønskeliste

Nord

Merethe Lindstrøm