Maria Grønlykke

Beskrivelse

Maria Grønlykke

Jeg foretrækker at mine bøger er nogenlunde sandfærdige!

Udgivelser:
Fisketyven, novellesamling, 2003,
Aftensol, novelle, Vestfyns Avis, 2003
En lille sang om Stella, novellesamling, 2004
Kampen om Læsbygaard – en adelig redelighed, sommerføljeton, Information, 2004
11, Sentura # 19, 2004
I morgen skinner solen, roman, 2006
Fantastiske fortællinger – fra Danmark, Telefonboksen, 2006, novelle, Per Kofods Forlag/DR
Det bliver aldrig det samme, 2007, novelle, Ud & Se – Gyldendal
Sølvmanden, roman, 2008
Sluntende nedad Huskestien, bidrag til Glamsbjerg – fra stationsby til skoleby, 2009, Glamsbjerg Lokalhistoriske Arkiv

Bidrag til:
Nyeste Tid, Gyldendal, 2003
European First Novel Festival, 2004
Nordlys 6, Gyldendal
The Ugly Duckling mirrors his life, India Tribune, 2005
Nye Øjne at se med, Dansklærerforeningens Forlag, 2006
Det dejlige ved Danmark, Politiken, 2006
Been There, Read that! Victoria University Press, New Zealand, 2008

Klummer og kronikker i aviser m.v. om mad, samfundsforhold, miljø/energi- og forvaltningsret, m.m. Om Fisketyven:
”Hun kan svinge rundt med hele det danske sprog. En ægte folkelig underholder.” ”Indimellem hyler man af grin … men der er også plads til sorgen og smerten.” ”Varm, kæk og sjofel kvindehumor.” Bogforums Debutantpris og Årets Bognavn Om En lille sang om Stella:
”Man kommer i femstjernet humør …” * * * * * ”skriver med totalgehør for både lokalsamfundets, menneskenes og sprogets musik … Livet og lykken er kommunefarvet og ligger lige foran skosnuderne.” ”glædeligt gensyn” ” … dagens Danmark i en morsom forklædning” ”… livets gang i det sydfynske, fyldt med varme, bittersød eftertanke og så altså det her skønne sprog.” ”… en god fortæller, Maria Grønlykke, og ligesom ’Fisketyven’ bobler ’En lille sang om Stella’ nærmest over af energisk og sprogligt veloplagt fortælleglæde.” ”Nu forstår jeg pludselig, hvorfor alle var fuldstændigt og aldeles pjattede med Maria Grønlykke og nærmest svømmede over af henrykkelse, da hun – denne ukendte blomst – skød sejrssikkert op af den fede fynske muld med sine såkaldte første historier hjemmefra. … et blødt lattermildt puf i mellemgulvet … en ualmindelig varmhjertet og morsom sædeskildring”. ”Ta å læs den før jyerne!” Om I morgen skinner solen:
”Hendes afgørende styrke som forfatter er evnen til at få det absolut hjerteskærende i menneskers livshistorie til at gå hånd i hånd med det humoristiske og folkekomiske … Talentet rækker vidt, humoren stikker dybt og favner varmt om Danmark og danskerne i denne iskolde tid.” ”Det er noget af en prosaisk bedrift at skrive en Læs mere

Seneste udgivelse

Hundrede års kvindsomhed

Hvad har en fhv. chefsekretær på 93, en RUC-studerende på 20, en midaldrende cirkusprinsesse, en økonomiprofessor, en sygeplejestuderende, en tidl. minister, en arbejdsløs cand.jur., en pensioneret butiksindehaver, en bartender og en medhjælpende hustru til fælles? De er kvinder, og de lever vidt forskellige liv i Danmark, men de har alle stemmeret, for den fik de i 1915. Bogen er ikke en roman, men små, levende livsstykker, en polyfoni af stemmer, en samling miniportrætter, hvor de forgangne 100 års kvindeliv bindes sammen og spejles i nutiden.

Bøger af Maria Grønlykke