Maren Uthaug

Beskrivelse

Maren Uthaug står hver dag bag Politikens stribe ”Ting jeg gjorde”. Striben har hun dagligt tegnet siden 2013, hvor hun vandt avisens tegneseriekonkurrence. Ud over at blive trykt i avisen udgives striben hvert år i kalenderformat med 365 tegninger. Tegningerne findes derudover på kopper, poser, postkort, posters, gavepapir og andet.


I 2013 debuterede Maren Uthaug som romanforfatter med Og sådan blev det, hun blev anmelderrost, var nomineret som årets debutant, og blev udvalgt til Kulturministeriets læsekampagne ’Danmark læser’. I 2017 udkom romanen Hvor der er fugle, også anmelderrost, i skrivende stund i 7. oplag og nomineret til DR-romanprisen samt Læsernes Bogpris 2018.
Siden 2009 har Maren Uthaug desuden drevet Marens blog, der dagligt besøges af 120.000 læsere. På Instagram optræder hun som maren_uthaug. Hvert år holder Maren Uthaug en række foredrag rundt om i landet, hvor hun tegner live og taler om sit forfatterskab.


Maren Uthaug er født i 1972 og i 2016 mor til en konfirmand. Hun har derudover to døtre på henholdsvis 12 og 9 år, og en mand, der hedder Allan. Plus en hund. Maren Uthaug er født i Norge af en norsk mor og en samisk far. Den cocktail har affødt, at hun har udgivet en hel del samisk satire i tegneserieform.

Foto: Thomas Lekfeldt, 2014

Læs mere

Seneste udgivelse

Sådan overlever du livet

Sådan overlever du livet er 100 gode råd om uønsket hårvækst, kærlighed, alkohol, neuroser, jalousi, forældre, selvhad, sex, selfies og anusblegning til teenagere og alle andre. De 100 råd, der er tegnet og fortalt af Maren Uthaug, kendt fra Politiken med striben Ting jeg gjorde, er overraskende, alvorlige og meget lidt alvorlige.
Selv er Maren Uthaug mor til tre store piger – og hendes kærlige, sjove, kloge og lige-i-ansigtet råd om alt fra billeder af kønsdele til religion og forelskelse er solid livsvisdom til søde, skrækkelige, sårbare, skøre og skønne teenagere med livet foran sig.

Bøger af Maren Uthaug