Malin Persson Giolito

Beskrivelse

Malin Persson Giolito er en svensk advokat og forfatter, der bor i Bruxelles. Hendes seneste roman, Størst af alt, er hendes debut på dansk og hendes store gennembrud, både i Sverige og internationalt. Størst af alt har solgt 60.000 eksemplarer i Sverige alene, var hovedbog i Bonniers Bogklub og er blevet rost til skyerne af de svenske kritikere. Og så er romanen solgt til udgivelse i 24 lande.

Malin Persson Giolito blev født i Stockholm i 1969, og hun voksede op i Djursholm. Hun er uddannet jurist fra Uppsala Universitet og har arbejdet som advokat for nogle af Nordens største advokatfirmaer. Hun har endvidere arbejdet for Europa-Kommissionen i Bruxelles.

I alt har Persson Giolito udgivet fire romaner. Debutromanen Dubbla udkom i Sverige i 2008. Størst af alt er hendes fjerde roman. Den blev efter udgivelsen i Sverige i juni 2016 kåret til at være ’Bedste svenske kriminalroman 2016’.

Persson Giolito bor til daglig i Bruxelles med sin mand og parrets tre døtre samt hunden Lily Potter.

Fotograf: Viktor Fremling, 2016

Læs mere

Seneste udgivelse

Størst af alt

Et skoleskyderi har fundet sted på et gymnasium i en af Stockholms mest velhavende forstæder. Maja Norberg er 18 år gammel og står tiltalt for at være indblandet i massakren, hvor både hendes kæreste og hendes bedste veninde blev dræbt. Ved romanens start har Maja tilbragt 9 lange måneder i varetægts-fængsel. Nu træder hun ind i retssalen. Men hvordan kunne Maja, den dygtige og populære pige, blive landets mest forhadte teenager? Er Maja en iskold morder? Mens retssagen forløber, ser vi tilbage på månederne der ledte op til skoleskyderiet.

Størst af alt er den svenske forfatter Malin Persson Giolitos store gennembrud og er en spændingsroman om forældre og børn, svigt, skyld og kærlighed. Den blev kåret til at være ’Bedste svenske kriminalroman 2016’.

Bøger af Malin Persson Giolito

Tilføj til ønskeliste

Størst af alt

Malin Persson Giolito