Ludvig Holberg

Beskrivelse

Ludvig Holberg (1684-1754) var en dansk-norsk historiker, romanforfatter og essayist. Holberg var en skribent, der gav den europæiske oplysningstids tanker indfødsret i det danske sprog og en filosof, der på nogle områder, bl.a. spørgsmålet om kvinders ligestilling i samfundet, drog meget selvstændige konklusioner.

Ludvig Holberg udgav bøger om en lang række emner. Både lærde videnskabelige værker om historie, geografi og filosofi, og skønlitterære poetiske og humoristiske værker. Blandt hans kendteste værker er Den vægelsindede, Den politiske kandestøber, Niels Klims underjordiske rejse, digtsamlingen Peder Paars og Jeppe på bjerget.

Mange af Holbergs komediefigurer, såsom Erasmus Montanus og Jeppe på bjerget er blevet optaget som genkendelige arketyper i dansk sprogbrug.

Læs mere

Seneste udgivelse

Peder Paars

Ludvig Holbergs digt og satire Peder Paars udkom oprindeligt i fire dele 1719-20. Med dette værk, der suverænt spiller på et bredt felt af intertekstuelle referencer, slog Holberg porten op for en ny fiktionsdigtning i dansk litteratur. 1700-tallets tidlige fiktionsdigtning har karakter af leg. Digtet hudfletter alt og alle, men især universiteters åndshovmod. Digtet er en stort udfoldet parodi på Vergils klassiske epos Æneiden.

Bøger af Ludvig Holberg

Tilføj til ønskeliste

Peder Paars

Ludvig Holberg

Tilføj til ønskeliste

Fem komedier

Ludvig Holberg