Liv Thomsen

Beskrivelse

Liv Thomsen, f. 1966, er cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling, forfatter og tv-tilrettelægger og har i mange år arbejdet med de store tv-fortællinger og historiske krøniker. Læserne kender hende blandt andet fra 'Digtere, divaer og dogmebrødre', 'Alle Tiders Underholdning', '1800-tallet på vrangen', 'Liv i renæssancen' og 'På sporet af dronningerne'. Tidligere fastansat i Danmarks Radio. Nu ejer af ’Historieselskabet’, der blandt andet har lavet radioserie om Søren Kierkegaard til P1, tv-serien 'Duft & dunst - vores forunderlige lugtesans', DR K, filmen 'Niels Bohr: Danskeren, der ændrede verden', DR K , 'Danmark - en nation af Facebookjunkier?', temalørdag, DR2 etc. Har redigeret bøgerne ‘Min bedstemors historie’ og ‘Min bedstefarshistorie’ og har bla. været bidragsyder til antologien ‘København i en Jazztid’(red. Jens Andersen) Underviser hvert år på Vallekilde Højskole og optræder løbende som foredragsholder og ordstyrer. Liv Thomsen har modtaget Gyldendals Ingeborgprisen og Tv-Festivalens pris for bedste dokumentarserie.

Læs mere

Seneste udgivelse

Historiens Heltinder

Ti livfulde fortællinger om ti af danmarkshistoriens kvinder. Som en rejse i både tid og sted med Liv Thomsen som den engagerede guide. Bogens kvinder har levet i hver deres epoke, deres tilværelser har formet sig vidt forskelligt – men Liv Thomsen spinder en tråd på tværs af årtusinder i sin fortælling om 10 fascinerende kvinder, om deres liv og deres tid.

 

De 10 portrætter i Historiens heltinder bringer læseren med rundt i Danmark og med op gennem historien – i fodsporene på fascinerende kvinder gennem 3000 år. Fra Egtvedpigen og dronningerne Thyra og Margrete 1., over adelskvinden Birgitte Gøye, herregårdsfruen Augusta Winterfeldt, salonernes ubestridte dronning Kamma Rahbek, skagensmaleren Anna Ancher, valkyrien Thit Jensen, folketingsmedlem og enlig mor Inger Merete Nordenfeldt og en af det morderne Danmarks markante stemmer stemme Tine Bryld.

»Litteraturhistorikeren Liv Thomsen har i flere år arbejdet for Danmarks Radio og står bag serier om f.eks. Danmarks dronninger, 1800-tallet, Søren Kierkegaard og meget mere. Denne arbejdserfaring mærkes tydeligt i hendes seneste bog, »Historiens heltinder«. I ti kapitler fortæller hun 3000 års Danmarks- og kvindehistorie, og hun gør det godt. (…) således kommer vi rundt i flere domæner end lige kvindehistorien. Det bliver bogen ikke ringere af.« - Nordjyske

»Alligevel fængede alt ved den mig (…) Bogen er velskrevet, og de kulturelle og historiske dramaer er ridset elegant op. Den er et mustread for dig, der interesserer dig for kvinders muligheder og for historien.« - Femina

Bøger af Liv Thomsen

Tilføj til ønskeliste

Historiens Heltinder

Liv Thomsen