Line Knutzon

Beskrivelse

Line Knutzon (født 1965) er prisbelønnet dramatiker og har bl.a. skrevet Måvens og Peder-serien, Først bliver man jo født og senest Syng Dansk på Bellevue Teatret. Hun har sammen med Peter Frödin skrevet en serie børnebøger og er uddannet alt muligt forskelligt inden for alt muligt. Men ønsker ligesom Camille Cloud ikke at oplyse, hvad det specifikt er.

Læs mere

Seneste udgivelse

Frit flet

I de seneste år er debatten om køn, racisme og ulighed for alvor begyndt at buldre - emner, som er selve essensen i fællesbogen FRIT FLET, der er skrevet af Mette Moestrup, Line Knutzon og Naja Marie Aidt - tre af de sjoveste og mest sprælske forfattere i DK. I denne bog er de gået amok i en kollage af erindringer, synspunkter, digte, sanglege og billeder - med andre ord: de er gået i FRIT FLET og har skabt et udadvendt, musikalsk og poetisk bidrag til en evigaktuel debat.

FRIT FLET udkom til bragende anmeldelser i 2014, hvor den satte helt nye standarder for, hvordan man kan tale om køn, frihed og fællesskab i en form, som er flerstemmig og genreoverskridende. Siden har bogen fået en litteraturpris opkaldt efter sig, nemlig Politikens Frit Flet-pris, der gives til udgivelser, som arbejder nybrydende og eksperimenterede i det litterære felt. 

Nu foreligger fællesbogen som luksuspaperback med et nyt forord til forordet, hvor Moestrup, Knutzon og Aidt gør status over, hvad der er sket i livet, litteraturen og debatten siden 2014.

"En rig, generøs, vigtig, helt og aldeles overdådig bog" - Politiken

Bøger af Line Knutzon