Lea Korsgaard

Beskrivelse

Lea Korsgaard (født 1979) er journalist og har læst sociologi ved The New School for Social Research i New York. Hun har været featureskribent på Politiken og Berlingske Tidende og er medstifter af medievirksomheden Zetland. Desuden er hun forfatter til "Ghita" (2011), en biografi om Ghita Nørby, og medforfatter til "Det Store Bogtyveri" (2005), der sammen med Stéphanie Surrugue indbragte hende De Berlingske Journalisters Pris.

Læs mere

Seneste udgivelse

Orgasmeland

De ønskede at skabe et nyt og bedre samfund, men de ville ikke gøre det med vold. De ville gøre det med sex.

De kaldte sig Dansk Sexpol og blev stiftet af Freud-lærlingen og sexteoretikeren Wilhelm Reich i 1930'ernes København. De ville sætte folket fri ved at give det adgang til "fuldkomne orgasmer", og de kæmpede en indædt kamp mod nazister, præster, socialdemokrater – og somme tider sig selv.

Dansk Sexpol banede vejen for den seksuelle revolution, vi plejer at tilskrive 1960’ernes og 1970’ernes ungdomsoprør. I Orgasmeland fortælles deres historie for første gang. Om illegale abortklinikker, sexsalmer og Sean Connery i en orgasmemaskine. Og om et seksuelt ideal, der stadig styrer os den dag i dag: Før Sexpol var det sygt at have lyst. I dag er det sygt, når lysten udebliver.

Bøger af Lea Korsgaard

Tilføj til ønskeliste

Orgasmeland

Lea Korsgaard

Tilføj til ønskeliste

Ghita

Lea Korsgaard

Tilføj til ønskeliste

Hildegard

Lea Korsgaard