Lars Daneskov

Beskrivelse

Lars Daneskov er forelsket i ord. Vinkeflæsk. Pilkemad. Mundkloak. Børnebøger skal smage godt. Humoren skal kilde øjnene, og sætninger ligge som bolsjer i munden. Derfor er hans bøger en fuldtonet hyldest til fantasien og det rene børneliv, hvor alt er muligt, og der ikke er noget"fordi" , men kun et"tænk nu hvis" . Man bliver nemlig aldrig for stor til at være lille.

Til gengæld bliver børnene i Lars Daneskovs historier ofte nødt til at være de voksne, fordi deres voksne ikke selv kan finde ud af at være det. Den alvor ligger nemlig også i bøgerne. Grinet og det rablende balancerer altid på en bund af melankoli, sødme og vemod. Der er ensomheden og venskaberne. Der er de sære voksne med alle deres ord og tavshed. Der er de store tanker som summende myg i mørket før sengetid.

Alt sammen oplevet med barnets blik og ømhumoristisk fortalt for børn og andre, der kan huske, de har været det.

Lars Daneskov (f. 1963) er uddannet journalist og har siden 1993 skrevet en lang række bøger for både voksne og børn, blandt andet Mor har en baby inde i maven , der også er udgivet i Tyskland, Rusland og Kina, og den prisvindende serie om Anton og hans mor hjemme i Ostehuset. Første bog i den serie, Tro, håb og gorgonzola , modtog i 2013 BMF-prisen som årets børnebog. Senest udgivet tre bøger i serien om Stenfjæs (2018 - 2019) og godnathistorierne Godnat og sjov godt (2019), lige som forfatteren bidrog til novelleantologien"Skam" (2017).

Læs mere

Seneste udgivelse

Æggedreng

I følge Danmarks Statistik findes der i dag i Danmark 37 forskellige slags familier i Danmark. Med sin sædvanlige sans for sjove indfald og skæv børnelogik, har Lars Daneskov skrevet en humoristisk og favnende billedbog, der vender op og ned på normalitet og forskellighed og viser hvor ualmindelig den ”almindelige” børnefamilie kan være.

Villy glæder sig til at starte i skole og ligesom alle andre børn, har Villy ikke lyst til at skille sig ud. Men da han hører, at hans nye venner både har papforældre, to mødre og sågar en far, der enten er en donut eller én, de overhovedet ikke kender, føler Villy sig helt forkert. Han har jo bare en mor og en far! Villy vil helst være ligesom alle andre, og snart får han en idé, som blandt andet omfatter noget pap, en bakke æg og en mand, der kan være en far, han ikke kender.

Æggedreng er en herlig, uhøjtidelig historie om det fjollede i at føle sig udenfor, når det eneste alle mennesker har til fælles, er, at vi er forskellige.

Bøger af Lars Daneskov

Tilføj til ønskeliste

Æggedreng

Lars Daneskov

Tilføj til ønskeliste

Stenfjæs

Lars Daneskov

Tilføj til ønskeliste

Stenfjæs går igen

Lars Daneskov

Tilføj til ønskeliste

Stenfjæs siger stop

Lars Daneskov

Tilføj til ønskeliste

Godnat og sjov godt

Lars Daneskov