Knud Michelsen

Beskrivelse

Knud Michelsen, født 1945, er cand.mag. og arbejder som oversætter og forfatter. Knud Michelsen har skrevet om tværfaglige emner inden for litteraturhistorie, medicinalhistorie og filosofi.

Knud Michelsen er forfatter til, JEG VIL IKKE DØ FOR ET SKULDERTRÆK. KNUD RASMUSSENS SKÆBNEÅR fra 1999, LITTERATURENS PERIODER fra 2005, VEJEN TIL THULE fra 2014, DEN UNGE KNUD RASMUSSEN fra 2011, POLITISK FILOSOFI fra 2007 og er desuden bidragyder til til DANSK LITTERATURS HISTORIE fra 2006-16.

Læs mere

Seneste udgivelse

En værkende tand

Anden Thule-ekspedition er den hårdeste og mest omkostningskrævende af Knud Rasmussens togter og spækket med elementær spænding og dramatik.

Knud Michelsen skildrer ekspeditionens baggrund og forhistorie, dens forløb og dens konsekvenser, som endte med en dyb konflikt mellem Knud Rasmussen og geologen Lauge Koch. Og han søger på grundlag af såvel kendt som hidtil ukendt materiale at besvare de spørgsmål og opklare de gåder, som fortsat diskuteres, og som har gjort ekspeditionen til "en værkende tand". Bogen er flot illustreret med fotos og kort.

Pressen skriver:
»”En værkende tand” er en interessant fortælling, hvor forfatteren har gjort et enormt researcharbejde […] En læsværdig fortælling, der pirrer ens interesse for de danske polarforskere og deres forskellige ekspeditioner.«
Bogblogger