Knud Michelsen

Beskrivelse

Knud Michelsen, født 1945, barnebarn af Knud Rasmussens søster, cand.mag. Arbejder som oversætter og forfatter. Han har skrevet om tværfaglige emner inden for litteraturhistorie, medicinalhistorie og filosofi og er forfatter til Jeg vil ikke dø for et skuldertræk (1999), Knud Rasmussens skæbneår (1999), Litteraturens perioder (2005), Politisk filosofi (2007), Den unge Knud Rasmussen (2011), Vejen til Thule (2014) og er desuden bidragyder til Dansk Litteraturs historie (2006-16).

Læs mere

Seneste udgivelse

En værkende tand

Anden Thule-ekspedition er den hårdeste og mest omkostningskrævende af Knud Rasmussens togter og spækket med elementær spænding og dramatik.

Knud Michelsen skildrer ekspeditionens baggrund og forhistorie, dens forløb og dens konsekvenser, som endte med en dyb konflikt mellem Knud Rasmussen og geologen Lauge Koch. Og han søger på grundlag af såvel kendt som hidtil ukendt materiale at besvare de spørgsmål og opklare de gåder, som fortsat diskuteres, og som har gjort ekspeditionen til "en værkende tand". Bogen er flot illustreret med fotos og kort.

Pressen skriver:
»”En værkende tand” er en interessant fortælling, hvor forfatteren har gjort et enormt researcharbejde […] En læsværdig fortælling, der pirrer ens interesse for de danske polarforskere og deres forskellige ekspeditioner.«
Bogblogger