Klaus Rothstein

Beskrivelse

Klaus Rothstein (f. 1964) er kritiker, kommentator og journalist på Weekendavisen og redaktør og studievært på litteraturporogrammerne på DR P1 og tv-kanalen DR K.

Han har skrevet de politiske debatbøger Tid til forundring (Tiderne Skifter, 2005) om den borgerlige kulturkamp og Bomben i turbanen (Tiderne Skifter, 2006) om Muhammedkrisen (sammen med Mikael Rothstein) og essaysamlinger Det ukrænkelige (Brøndum, 1996), Kvinde på Dronning Louises Bro (Rosinante, 2000), Frisk fisk til inkaen (Rosinante, 2002) og Den nøgne maskine (Tiderne Skifter, 2009) – og så var han fodboldjournalisten Luna Christofis skrivemedhjælper på bogen Mestrenes Liga – Champions League og fodboldens største stjerner (Gyldendal, 2007).

Læs mere

Seneste udgivelse

Flugten til Europa

 Flugten til Europa er højaktuel reportage og politisk kommentar om presset på de europæiske grænser og det humanitære dilemma som opstår når hundredtusindvis af mennesker bryder op i Mellemøsten og Afrika på grund af krige forfølgelser og fattigdom.

 

Vi kan ikke åbne grænserne for dem alle. Vi kan ikke leve med at de drukner i vores hav eller vandrer på vores veje. Europa mellem afmagt og fornuft. Med udgangspunkt i et ophold på den italienske ø Lampedusa der ligger i Middelhavet midt mellem Afrika og Europa skildrer Klaus Rothstein et af de mest påtrængende politiske problemer i og omkring vores verdensdel netop nu. I kølvandet på borgerkrige etniske konflikter politiske forfølgelser og udsigtsløs fattigdom søger flere og flere en fremtid i Europa. I tusindvis sejler flygtningene ud fra kysterne i Tyrkiet med kurs mod de græske ferieøer eller fra den sammenbrudte stat Libyen med Italien som mål.

 

Klaus Rothstein er forfatter til flere essaysamlinger samt kritiker kommentator og journalist på Weekendavisen og studievært på det litterære radiomagasin Skønlitteratur på P1. Hans seneste bogudgivelser er erindringsessayet Det der var (2015) Soldatens år Afghanistan-krigen i dansk litteratur (2014) og Ord og handling. Essays om litteratur (2013).

Bøger af Klaus Rothstein

Vis mere