Kirstine Reffstrup

Beskrivelse

Kirstine Reffstrup, født 1979, er uddannet fra Skrivekunstakademiet i Bergen og den svenske forfatterskole, Litterär Gestaltning, i Göteborg.

Kirstine Reffstrup har i 2013 oversat Unica Zürns digte HEKSETEKSTER. Debutromanen, JEG, UNICA fra 2016, er en litterær fantasi om historiske personer, om tegneren og forfatteren Unica Zürn og hendes partner, billedkunstneren Hans Bellmer. JEG, UNICA er også udkommet på forlaget Oktober i Norge og er solgt til udgivelse i Sverige.

Foto: Lærke Posselt, 2015

Læs mere

Seneste udgivelse

Jeg, Unica

Året er 1957, og kunstnerparret Unica og Hans har trukket sig tilbage fra livet i Paris og Berlin til et hus i den franske landsby Ermenonville. Da Hans en dag modtager et brev fra en kunsthandler, der vil købe et nyt værk, går han og Unica i gang med at skabe værket: en dukke i menneskestørrelse. Mens Unica tråder nålen og syr dukkens frakke, trækkes trådene tilbage til hendes tilværelse i Berlin før og efter krigen.

Jeg, Unica er en litterær fantasi om historiske personer, om tegneren og forfatteren Unica Zürn (1916-1970) og hendes partner, billedkunstneren Hans Bellmer (1902-1975). En roman om nye ritualer og hvirvlende tid, om et Berlin bombet i stykker efter Anden Verdenskrig, om kærlighed og en lysende, stillestående ensomhed. En roman om en kvinde, der vil forsvinde og blive til.

 

Bøger af Kirstine Reffstrup

Tilføj til ønskeliste

Jeg, Unica

Kirstine Reffstrup