Keld Zeruneith

Beskrivelse

Keld Zeruneith, f. 1941. dr. phil., docent emeritus ved Københavns Universitet.

Har udgivet flere digtsamlinger, bl.a. Indrejse (1997); litterære bibografier om Emil Aarestrup: Den frigjorte (disputats 1981); Johs. Ewald: Soldigteren (1955) og Sophus Claussen: Fra klodens værksted (1992). Desuden Træhesten. Fra Odysseus til Sokrates. En bevidsthedshistorie (2002, udg. i Englang og USA: The Liberation of the Westen Mind. From Odysseus to Socrates, 2007, papb. 2008) og Kedelhat. På rejse i sagaernes land (2003).

Var i 2017 aktuel med DE SIDSTE TIDER - Hedenskab Heroisme Kristendom - En angelsaksisk overgangshistorie. Og i august 2018 udkom BEOWULF, gendigtet af Keld Zeruneith.

Han har igennem årene modtaget en række priser, herunder Georg Brandes Prisen; Prisen fra Selskabet til de Skiønne og Nyttige Videnskabers Forfremmelse (fra Det danske Akademi); Holberg Medaljen og Søren Gyldendal Prisen. Er indvalgt i Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, Det Kgl. Danske Videnskabernes Selskab og er modtager af Statens Kunstfonds Livsvarige ydelse.

Læs mere

Seneste udgivelse

Beowulf

Beowulf drager til Lejre for at hjælpe kong Roar med at bekæmpe et forfærdeligt uhyre, der lemlæster og dræber hans mænd. Stærk og frygtløs slår Beowulf både monsteret og dets mor ihjel, og belæsset med guld og gaver rejser han hjem til Sydsverige, hvor han senere bliver konge. Som meget gammel dør han i kamp mod en ildspyende drage og gravlægges i stor pragt.

"Beowulf" er unik og et hovedværk i verdenslitteraturen, et oldengelsk heltekvad, nedskrevet omk. år 1000, og nu gendigtet i Keld Zeruneiths prosanære, fortællende stil.

 

Bøger af Keld Zeruneith

Tilføj til ønskeliste

Beowulf

Keld Zeruneith

Tilføj til ønskeliste

De sidste tider

Keld Zeruneith

Tilføj til ønskeliste

Kedelhat

Keld Zeruneith