34_checkmark

Fragt kun 29,95 kr. 

Keld Zeruneith

Keld Zeruneith, f. 1941. dr. phil., docent emeritus ved Københavns Universitet.

Har udgivet flere digtsamlinger, bl.a. Indrejse (1997); litterære bibografier om Emil Aarestrup: Den frigjorte (disputats 1981); Johs. Ewald: Soldigteren (1955) og Sophus Claussen: Fra klodens værksted (1992). Desuden Træhesten. Fra Odysseus til Sokrates. En bevidsthedshistorie (2002, udg. i Englang og USA: The Liberation of the Westen Mind. From Odysseus to Socrates, 2007, papb. 2008) og Kedelhat. På rejse i sagaernes land (2003).

Var i 2017 aktuel med De sidste tider - Hedenskab Heroisme Kristendom - En angelsaksisk overgangshistorie. I august 2018 udkom Beowulf, gendigtet af Keld Zeruneith. Og i marts 2021 er Keld Zeruneith klar med Da de tog land - Historie, drømme og digtning i sagatidens Island, der er en nylæsning af de verdensberømte islandske sagaer. For første gang nogensinde beskrives sagaernes vilde drømmeliv indgående.

Keld Zeruneith har igennem årene modtaget en række priser, herunder Georg Brandes Prisen; Prisen fra Selskabet til de Skiønne og Nyttige Videnskabers Forfremmelse (fra Det danske Akademi); Holberg Medaljen og Søren Gyldendal Prisen. Er indvalgt i Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, Det Kgl. Danske Videnskabernes Selskab og er modtager af Statens Kunstfonds Livsvarige ydelse.

Bøger