Jonas Rolsted

Jonas Rolsted er født 1980 i København og uddannet fra Forfatterskolen i 2010. Siden 2012 har Jonas Rolsted desuden været redaktør på poesitidsskriftet Den Blå Port.

I 2012 debuterede Jonas Rolsted som forfatter med FLEX DEATH. Bogen, der har undertitlen ET DIGT, er en fint flimrende fremstilling af en bevidsthedsstrøm. Jonas Rolsted fremskriver i poetiske glimt jegets nutidige færden og barndommen med en alkoholiseret far. Nænsomt undersøger Jonas Rolsted forholdet mellem det levede liv og poesien, mellem verden og sprog. For FLEX DEATH blev Jonas Rolsted nomineret til både Bogforums Debutantpris 2012 og Montanas Litteraturpris 2012.

Jonas Rolsteds 2015-udgivelse ABANDON GREEN LANGUAGE er et digt om kærlighed og død. Som forbilledet Inger Christensen udfolder Jonas Rolsted i denne bog en sindrig, næsten matematisk repetition af sætninger og ord. Jonas Rolsteds anden bog arbejder både med naturskepticisme, mytisk stof og rejseberetninger fra Iran. Også for ABABANDION GREEN LANGUAGE blev Jonas Rolsted nomineret til Montanas Litteraturpris.

I 2012 modtog Jonas Rolsted desuden Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.

Fotograf: Lærke Posselt, 2015

Bøger