Johanne Hildebrandt

Beskrivelse

Johanne Hildebrandt (f. 1964) er svensk journalist, forfatter og debattør. Hun anses for en af Sveriges dygtigste krigskorrespondenter og har rapporteret fra krigene på Balkan, i Irak og Aghanistan. I Irak fulgtes hun med et hold amerikansksoldater og med et svensk i Afghanistan. I Afghanistan boede hun sammen med civilbefolkningen og skildrede deres liv under krigen i artikler, tv-dokumentarer og i bogform (Älskade krig og Forbannada fred). Hun har skrevet to roste krigsreportager, Blackout om krigen i Bosnien og Krigare - en personlig reportage om de svenske soldater i Afghanistan. For sit virke har hun modtaget adskillige udmærkelser. Som den første kvinde, siden Kungliga Krigsvetenskapsakademin blev grundlagt i 1796, blev Johanne Hildebrandt i 2012 valgt ind i afdeling 1. Sit gennembrud som skønlitterær forfatter fik hun med romanen Freja (da. 2004), der sammen med Idun (da. 2004) og Saga fra Valhal (da. 2006) udgør første del af Sagaen om Valhal, der blev bestsellere i de nordiske lande og solgte næsten en million eksemplarer.

Læs mere

Seneste udgivelse

Sigrid

Magi, intriger, romantik og eventyr for alle pengene. Med Sigrid er svenske Johanne Hildebrandt tilbage med en storslået fortsættelse af sin populære saga om Valhal. Hovedpersonen er den stærke, smukke og myteomspundne dronning, Sigrid Storråde, der fik stor indflydelse på Nordens historie gennem sit ægteskab med Svend Tveskæg. Rammen er det 10.århundredes kampe mellem vikinger og kristne.

Sigrid er en dramatisk beretning om 900-tallets konger og dronninger, om krige, vold og kærlighed, og om gudinder, der går rundt blandt de dødelige. Yderligere tre bind er planlagt. Kan man lide Jean Auels Jordens børn-serie, vil man elske Hildebrandts Sagaen om Valhal.

Pressen skriver:

»Sagaen om Valhal er et overdrevet flot projekt.«
– Søren Vinterberg, Politiken

»Hildebrandt tegner et interessant billede af kvinden Sigrid, men også af hendes tid, og hun gør det i et sprog, der er levende, varmt og nærværende uden at være romantisk.«
**** – Femina

Bøger af Johanne Hildebrandt

Tilføj til ønskeliste

Sigrid

Johanne Hildebrandt

Tilføj til ønskeliste

Saga

Johanne Hildebrandt

Tilføj til ønskeliste

FREJA

Johanne Hildebrandt

Tilføj til ønskeliste

IDUN

Johanne Hildebrandt