Jens Blendstrup

Beskrivelse

Jens Blendstrup (f. 1968) er vokset op i Risskov ved Aarhus. Han debuterede i Hvedekorn i 1988. Novellesamlingen Mennesker i en mistbænk udkom i 1994, men Blendstrup mener selv, at hans egentlige forfatterskab først startede 5 år senere med romanen Dame til fornuftige priser. Det var her, han begyndte at anvende humor for alvor.

Bogen om hans far, Gud taler ud (2004), er en central bog for Jens Blendstrup. Siden den har han kunnet skrive tættere på kernen, som han siger. Hans forfatterskab tæller også Mennesker i en mistbænk (1994), Dame til fornuftige priser (1999), Laterna vagina (2000), Gud taler ud (2004), Pludselig flæben (2007), Toværelses med lykkelig udgang (2008 - i samarbejde med Lars Gundersen), Bombaygryde (2010), Berlin - øjenvidnevariationer (2012 - i samarbejde med Lars Gundersen), Luskefisefortællinger (2014), Venedig – eller kunsten at fare vild (2014 – i samarbejde med Lars Gundersen), Slagterkoner og bagerenker (2016) og Havelågebogen (2017 – i samarbejde med Lars Gundersen) og Ege-ekspeditioner (2018 – i samarbejde med Ole Lejbach).

Fotograf: Lars Gundersen

Læs mere

Seneste udgivelse

Ege-ekspeditioner

Egetræer kan blive meget gamle. De har historien indlejret i deres årringe. Hvad har de ikke set? – Ole Lejbach og Jens Blendstrup har brugt fem år på at finde og kortlægge de vigtigste af både de kendte og de ukendte danske ege. Det er der kommet en smuk bog ud af.

Blendstrup har lagt øret til barken og skrevet historier ned, der i mistænkelig grad minder om os mennesker, med alt hvad vi rummer af kærlighed og lyst og nød og latter, kontaktannoncer og breve til kommunen. Lejbach har med fintfølende sans for detaljen portrætteret egene i 53 store blyantstegninger.
Ege-ekspeditioner er oprindelig udgivet i et samarbejde mellem Fuglsang Kunstmuseum, Johannes Larsen Museet og Kunstcentret Silkeborg Bad i 2015. Den genudgives nu hos Rosinante.

Pressen skriver:

»Nu udgives den igen. Og det tror pokker, for den kan ændre ens liv.«

– Majse Njor, Berlingske

»Ege-ekspeditioner er et snurrigt pragtværk … som Johannes Møllehave på speed … det er genialsk!«
***** – Jes Stein Pedersen, Politiken

»En lækker udgivelse, der på én gang er kunstbog, uberegnelig prosa og alternativ naturvejledning.«
***** – Erik Svendsen, Jyllands-Posten

»Man er på en gang langt ude i skoven og dybt inde i hjertet.«
****** – Malene Birkelund, Fyens Stiftstidende