Jens Andersen

Beskrivelse

Jens Andersen, f. 1955, er dansk litteraturforsker, foredragsholder og forfatter.

Især har Jens Andersen skrevet biografiske værker. Bl.a. er Jens Andersen forfatter til THIT – DEN SIDSTE VALKYRIE fra 1990 om Thit Jensen, DANSENDE STJERNE fra 1993 om Tom Kristensen og TIL DØDEN OS SKILLER fra 1997 om Tove Ditlevsen.

I 2000 udgav Jens Andersen H.C. ANDERSENS GLEMTE EVENTYR – en let modernisering af en række mindre kendte eventyr.

Jens Andersen har en enestående evne til fortællende formidling. Det kommer ikke mindst til udtryk i Jens Andersens store biografi om H.C. Andersen, ANDERSEN; EN BIOGRAFI 1-2 fra 2003.

Derudover har Jens Andersen bl.a. skrevet om fodboldspilleren Frank Arnesen fra den såkaldte gyldne 80'er-generation i dansk fodbold i bogen FRANKIE BOY fra 2008. I 2010 udkom Jens Andersens biografi om 1970'ernes populære, men også konfliktfyldte børnebogsforfatter Ole Lund Kirkegaard: OLE LUND KIRKEGAARD: EN LIVSHISTORIE.

I 2014 udgav Jens Andersen den store anmelderroste biografi om Astrid Lindgren, DENNE DAG, ET LIV. For denne bog modtog Jens Andersen Politikens Litteraturpris 2015. Med DENNE DAG, ET LIV glædede Jens Andersen endnu en gang sine læsere med en levende og begavet fremstilling af et betydningsfuldt liv.

Fotograf: Franne Voigt, 2017

Læs mere

Seneste udgivelse

Denne dag, et liv

Jens Andersens DENNE DAG, ET LIV er den første nordiske Astrid Lindgren-biografi i 40 år.

Bogen bygger på et væld af hidtil ukendte, aldrig tidligere publicerede breve, dagbøger og fotos, samt på halvandet års samtaler med Astrid Lindgrens datter, Karin Nyman, der på nærmeste hold fulgte sin berømte mors karriere og splittede forhold til berømmelse, rigdom, ensomhed, magt - og mænd.