Jens Andersen

Beskrivelse

Jens Andersen, f. 1955, er dansk litteraturforsker, foredragsholder og forfatter.

Især har Jens Andersen skrevet biografiske værker. Bl.a. er Jens Andersen forfatter til THIT – DEN SIDSTE VALKYRIE fra 1990 om Thit Jensen, DANSENDE STJERNE fra 1993 om Tom Kristensen og TIL DØDEN OS SKILLER fra 1997 om Tove Ditlevsen.

I 2000 udgav Jens Andersen H.C. ANDERSENS GLEMTE EVENTYR – en let modernisering af en række mindre kendte eventyr.

Jens Andersen har en enestående evne til fortællende formidling. Det kommer ikke mindst til udtryk i Jens Andersens store biografi om H.C. Andersen, ANDERSEN; EN BIOGRAFI 1-2 fra 2003.

Derudover har Jens Andersen bl.a. skrevet om fodboldspilleren Frank Arnesen fra den såkaldte gyldne 80'er-generation i dansk fodbold i bogen FRANKIE BOY fra 2008. I 2010 udkom Jens Andersens biografi om 1970'ernes populære, men også konfliktfyldte børnebogsforfatter Ole Lund Kirkegaard: OLE LUND KIRKEGAARD: EN LIVSHISTORIE.

I 2014 udgav Jens Andersen den store anmelderroste biografi om Astrid Lindgren, DENNE DAG, ET LIV. For denne bog modtog Jens Andersen Politikens Litteraturpris 2015. Med DENNE DAG, ET LIV glædede Jens Andersen endnu en gang sine læsere med en levende og begavet fremstilling af et betydningsfuldt liv.

Fotograf: Franne Voigt, 2017

Læs mere

Seneste udgivelse

Under bjælken

I otte medrivende kapitler - Dreng, Teenager, Akademiker, Frømand, Erobrer, Familiefar, Sportsmenneske og Konge - fortæller Jens Andersen om Kronprins Frederiks liv. Fra fødslen på Rigshospitalet midt under ungdomsoprøret i 1968 til det moderne familiefællesskab i Frederik 8.s Palæ i vore dage, hvor et modent og stærkt kronprinspar er klar til den store opgave, der i mange år var et åg for Kronprinsen.

Under bjælken - et portræt af Kronprins Frederik er en usædvanlig bog om et usædvanligt menneske i en usædvanlig livssituation. Den er baseret på samtaler og rejser med Danmarks kommende konge igennem halvandet år samt en lang række interviews med hans hustru, bror, forældre, private vennekreds, tidligere hofchef, samt Kronprins Haakon af Norge og Kronprinsesse Victoria af Sverige.

Bogen, der i form og indhold sætter en ny standard for royale biografier, går tæt på Kronprins Frederiks viljestærke kamp for at forlige sig med sin skæbne og rolle, skildrer hans mange opgør med sig selv og sine omgivelser og følger den personlige rejse fra rebelsk drengebarn og genert ungt menneske til fandenivoldsk frømand og lykkelig far til fire.