Jean M. Auel

Beskrivelse

Jean M. Auel, født 1936, amerikansk forfatter. Auel havde drevet omfattende studier i forhistoriske forhold, før hun i 1980 debuterede med Hulebjørnens klan - på dansk 1983 - første bind i serien Jordens børn . Hun havde lært at hugge flint og slå ild, bygge snehytter, garve skind, samle og tilberede føde i naturen og bruge urtemedicinIstidssagaen, Jordens Børn skrev forlagshistorie allerede fra det første bind, der fujlgtes af Hestenes dal (1985), Mammutjægerne (1988), Rejsen over stepperne (1990) og Folket i Klippehulerne (2002), og som blev afsluttet med bind 6, Hulernes sang, i 2011. Serien har solgt over 45 millioner eksemplarer verden over, og udgivelsen af det afsluttende bind blev en international begivenhed, idet bogen udkom samtidig i en lang række lande.

Læs mere

Seneste udgivelse

Hulernes sang

 

Det begyndte med Hulebjørnens klan... Nu er Ayla tilbage!
Med Hulernes sang afslutter Jean M. Auel sagaen om istidspigen Ayla - en af verdens største bogsucceser, med et salg på mere end 45 millioner eksemplarer verden over.
I Hulernes sang fortsættes sagaen om istidspigen Ayla. Som femårig måtte hun lære at overleve i en storslået og nådesløs natur, da et jordskælv udslettede alle hendes nærmeste. Siden blev hun optaget i en klan af neandertalere, hvor hun levede som outsider og blev oplært af medicinkvinden Iza. Udstødt fra klanen måtte hun igen klare sig på egen hånd, lære at jage og helbrede sig selv. Hun tæmmede en hest og opfostrede en ulv, som blev hendes nærmeste venner, og hun mødte en enlig rejsende, Jondalar, som tog hende med til sit folk og gjorde hende til sin mage. Sammen har de nu fået datteren Jonayla, og Ayla er i træning til at blive Zelandoni, en spirituel leder og healer. Det er et ærefuldt hverv, men også svært at forene med hendes nye rolle som mor. På trods af at hun nu er tilbage hos et folk, der ligner hende selv, stikker hun ud på grund af sin mærkelige accent og fremmedartede væremåde. Ingen her har før set en kvinde, der har tæmmet en ulv og har en så enestående evnet til at aflæse naturen. Det er ikke alle, der er lige begjstrede for den fremmedartede kvinde.

Bøger af Jean M. Auel

Tilføj til ønskeliste

Folket i klippehulerne

Jean M. Auel

Tilføj til ønskeliste

Hulernes sang

Jean M. Auel

Tilføj til ønskeliste

HESTENES DAL

Jean M. Auel

Tilføj til ønskeliste

MAMMUTJÆGERNE

Jean M. Auel

Tilføj til ønskeliste

Rejsen over stepperne

Jean M. Auel

Tilføj til ønskeliste

HULEBJØRNENS KLAN

Jean M. Auel