Jamie Ford

Beskrivelse

Jamie Ford (f. 1968) er oldebarn af minearbejderen Min Chung, som emigrerede fra Kaiping i Kina til San Francisco i 1865, hvor han tog sig det vestlige efternavn Ford. Hotellet på hjørnet af Bitter og Sød, som er Jamie Fords debutroman, lå hele to år på New York Times' bestsellerliste.

I 2019 udkom Kærlighed og andre trøstepræmier, der fortæller historien om den halvkinesiske børnehjemsdreng Ernest, der bortloddes på verdensudstillingen i Seattle i 1909. Romanen er inspireret af en sand historie.
Jamie Fords bøger udkommer over hele verden.

www.jamieford.com

Fotograf: Laurence Kim, 2019

Læs mere

Seneste udgivelse

Kærlighed og andre trøstepræmier

Inspireret af en sand historie har Jamie Ford skrevet en vidunderlig bittersød roman om at finde kærligheden i en verden, hvor alt – også mennesker – er til salg.

Seattle 1909. For den halvkinesiske børnehjemsdreng Ernest virker tilbuddet om at besøge den store verdensudstilling som noget af en gave, men midt i al hurlumhejet med eksotiske udstillinger, fyrværkeri og pariserhjul opdager han, at det i virkeligheden er ham, der er gaven. Dagens store begivenhed er bortlodningen af 'en sund og rask dreng til et godt hjem' – ham!

Vinderloddet viser sig at tilhøre den flamboyante Madam Flora, der driver et bordel for byens bedre borgerskab og bryster sig af at tage sig godt af sine piger. Her får Ernest job som stikirenddreng og får for første gang nogensinde noget, der minder om et hjem og en familie.

I 1962, godt halvtreds år senere, er der igen verdensudstilling i byen. Ernest er nu en ældre mand, og hans datter Juju, der er journalist på den lokale avis, stiller nysgerrige spørgsmål til den første verdensudstilling. Der er minder fra den tid, Ernest helst ikke vil genbesøge, og gamle hemmeligheder, der ikke må se dagens lys, men samtidig må Ernest måske åbne lidt op, hvis han også skal hjælpe sin syge kone med at få hukommelsen tilbage.

”En stemningsfuld, inderlig og smuk fortælling … Det er Ford, når han er bedst.”
– Kristin Hannah, forfatter til Nattergalen

Pressen skriver:

»Dette er en fremragende roman, bygget på en sand historie, og en af den slags bøger, der åbner døre til verdener, man ikke vidste, man havde brug for at kigge ind i.«
***** – Femina

»Romanen rammer lige i hjertekulen med sin dybt rørende kærlighedshistorie og sin beskrivelse af et miljø, der på overfladen ser flot ud, men som i virkeligheden er manipulerende og falskt, og som kommer til at koste hovedpersonerne dyrt og sætter dybe spor hele livet.«
***** – Familie Journal

»Historien fortælles i et mættet og sanseligt sprog, og man ser scenerne for sig, efterhånden som de ruller frem.«
***** – Søndag

»Historien er velfortalt, sproget er let og strømmende, fyldt med farver og liv, og det er en absolut læseværdig bog … en god og gribende historie, som vil blive hos dig længe.«
 – Skriv for livet 

Bøger af Jamie Ford