J. K. Rowling

Beskrivelse

J.K. Rowling, født 1965, har en bachelor i klassisk litteratur og sprog fra University of Exeter.

J.K. Rowling debuterede i 1997 med den første bog i serien om HARRY POTTER og har ud over de syv bøger i serien skrevet flere tilknyttede titler, herunder BARDEN BEEDLES EVENTYR, FANTASTISKE SKABNINGER OG HVOR DE FINDES, QUIDDITCH GENNEM TIDERNE. For voksne har J. K. Rowling skrevet romanen DEN TOMME PLADS, og under pseudonymet Robert Galbraith har hun skrevet tre kriminalromaner om privatdetektiven Cormoran Strike.

J.K. Rowling har modtaget adskillige æresbevisninger og priser, blandt andre Hans Christian Andersen-prisen i 2010. Hun giver omfattende støtte til velgørenhed, bl.a. gennem sin fond Volant, og har selv grundlagt børnevelgørenhedsorganisationen Lumos.

Fotograf: © Mary McCartney 2015

Læs mere

Seneste udgivelse

Fantastiske Skabninger - Grindelwalds forbrydelser

ET NYT DRAMATISK EVENTYR FRA ROWLINGS MAGISKE VERDEN

Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser er det andet filmmanuskript i en serie på fem skrevet af J.K. Rowling. Historien foregår i 1927, nogle få måneder efter begivenhederne i den første film, og tager os med fra New York til både London og Paris og endda helt tilbage til Hogwarts. I denne nye eventyrlige historie fra J.K. Rowlings Magiske Verden knyttes der flere tråde til det kendte Harry Potter-univers.

 

Bøger af J. K. Rowling

Vis mere
Tilføj til ønskeliste

Meget gode liv

J. K. Rowling

Tilføj til ønskeliste

Barden Beedles Eventyr

J. K. Rowling

Tilføj til ønskeliste

Den tomme plads

J. K. Rowling