J. K. Rowling

Beskrivelse

J.K. Rowling, født 1965, har en bachelor i klassisk litteratur og sprog fra University of Exeter.

J.K. Rowling debuterede i 1997 med den første bog i serien om HARRY POTTER og har ud over de syv bøger i serien skrevet flere tilknyttede titler, herunder BARDEN BEEDLES EVENTYR, FANTASTISKE SKABNINGER OG HVOR DE FINDES, QUIDDITCH GENNEM TIDERNE. For voksne har J. K. Rowling skrevet romanen DEN TOMME PLADS, og under pseudonymet Robert Galbraith har hun skrevet tre kriminalromaner om privatdetektiven Cormoran Strike.

J.K. Rowling har modtaget adskillige æresbevisninger og priser, blandt andre Hans Christian Andersen-prisen i 2010. Hun giver omfattende støtte til velgørenhed, bl.a. gennem sin fond Volant, og har selv grundlagt børnevelgørenhedsorganisationen Lumos.

Fotograf: © Mary McCartney 2015

Læs mere

Seneste udgivelse

Harry Potter Illustreret 4 - Harry Potter og Flammernes Pokal

Jubilæumsudgave af den internationale kæmpesucces, som har tryllebundet børn og voksne verden over, siden 1. bind udkom i 1998. HARRY POTTER OG FLAMMERNES POKAL er fjerde del af serien om troldmanden Harry Potter og hans kamp mod den onde troldmand, der slog hans forældre ihjel.

Allerede inden skoleåret går i gang, sker der dramatiske begivenheder ved Verdensmesterskaberne i Quidditch. Det viser sig dog hurtigt for eleverne på Hogwarts, at det ikke er den eneste særlige begivenhed det år. Hogwarts skal nemlig være vært for den intermagiske Turnering i Magisk Trekamp, og Harry stilles over for de hidtil mest krævende udfordringer i sin troldmandskarriere. Mørkets repræsentanter lurer i hver en krog, og alt tyder på, at udfordringerne denne gang er mere, end Harry kan magte.

 

 

Bøger af J. K. Rowling

Vis mere
Tilføj til ønskeliste

Meget gode liv

J. K. Rowling

Tilføj til ønskeliste

Barden Beedles Eventyr

J. K. Rowling

Tilføj til ønskeliste

Den tomme plads

J. K. Rowling