Fjodor Dostojevskij

Beskrivelse

Fjodor Mikhajlovitj Dostojevskij (1821-1881) var russisk forfatter. Dostojevskij blev uddannet på det ansete ingeniørakademi i Sankt Petersborg. I 1846 debuterede han med brevromanen STAKKELS MENNESKER.

Fjodor Dostojevskij led af ludomani, erhvervede sig en stor gæld og blev anholdt og fængslet for at færdes i politisk revolutionære kredse. Han blev dømt til døden og nåede at stå med geværerne rettet mod sig, før han blev benådet og i stedet sendt ti år i arbejdslejr i Sibirien.

Efter tilbagekomsten til Sankt Petersborg fik han sit andet gennembrud med fangelejrskildringen DET DØDE HUS fra 1860, og i 1865 kom Dostojevskijs nok berømteste roman FORBRYDELSE OG STRAF, også kaldet RASKOLNIKOV, der har fået tilnavnet "verdens bedste kriminalroman". Endelig må IDIOTEN fra 1868 og BRØDRENE KARAMAZOV fra 1880 også nævnes som nogle af Dostojevskijs store klassikere.

Læs mere

Seneste udgivelse

Dobbeltgængeren

Genudgivelse i klassikerserien - med forord af Marie Tetzlaff.

Goljádkin er en forskræmt embedsmand med en beskeden stilling på et kontor i Sankt Petersborg. Hans intense fortælling om sit liv svinger mellem det realistiske og det fantastiske, for han er en spaltet person, som diskuterer med sin dobbeltgænger, der kan alt det, han egentlig gerne selv ville kunne.

Bøger af Fjodor Dostojevskij