Daniel Defoe

Beskrivelse

Daniel Defoe (1660-1731) var en engelsk forretningsmand, journalist og forfatter. Defoe var politisk aktiv og deltog i et oprør mod Jakob II, der sendte ham i eksil i tre år. Han udgav satiriske pamfletter og var en kompromisløs journalist, hvilket på et tidspunkt betød en tur i gabestokken og en forvaringsdom. Da han blev løsladt startede han tidsskriftet The Review med nyheder fra udlandet, politiske kommentarer og læserbreve. Defoe var en flittig skribent og udover Robinson Crusoe, der udkom i 1719 og blev en verdenssucces, er hans kendteste romaner Moll Flanders (1721) og Roxana. (1724).

Læs mere

Seneste udgivelse

Robinson Crusoe

Robinson Crusoe er den berømte fortælling om en sømand fra York, der overlever 28 år på en ubeboet ø ved Amerikas kyst, hvor han bliver skyllet i land efter et skibbrud. I Robinsons skæbne og livsforståelse brydes religiøse, filosofiske, økonomiske og politiske motiver. Historien om manden, der genskaber civilisationen forfra og med egne hænder på en øde ø, er blevet en af de store europæiske myter. Den mest udbredte bog efter Biblen, siges det. Under alle omstændigheder en helstøbt klassiker.

Udgaven i Rosinantes klassikerserie er den første komplette version på dansk, oprindelig udgivet af Dansklærerforeningen og Nyt Dansk Litteraturselskab og oversat af Mogens Boisen med førsteudgaven som forlæg.

Pressen skriver:

»Det er med næsten hallucinatorisk præcision, Daniel Defoe lever sig ind i sit skibbrudne fantasifoster Robinson Crusoe, hans opfindsomhed og hans paranoia.«
– Lars Bukdahl, Weekendavisen
 

Bøger af Daniel Defoe

Tilføj til ønskeliste

Robinson Crusoe

Daniel Defoe