Forfattere | Gyldendal

Birgitte Possing

Birgitte Possing, født 1952, er dr.phil. i historie og antropologi. Birgitte Possing er privilegeret ansat seniorforsker på Rigsarkivet og adjungeret professor i komparative kulturstudier på Københavns Universitet. Tidligere har hun bl.a. været forskningschef på Nationalmuseet og direktør for Danmarks Humanistiske Forskningscenter.

Siden 1992 har Birgitte Possing udgivet en række historiske biografier om fremtrædende feminister, kvindelige politikere, skolepionerer og intellektuelle, bl.a. VILJENS STYRKE. NATALIE ZAHLE. EN BIOGRAFI OM KØN, DANNELSE OG MAGTFULDKOMMENHED fra 1992 og 1997 og UDEN OMSVØB. PORTRÆT AF BODIL KOCH fra 2007. I 2015 udgav Birgitte Possing det teoretiske værk IND I BIOGRAFIEN. Her stiller hun skarpt på biografien og dens kulturhistorie som genre.

Birgitte Possings gennemgående ambition har været at synliggøre oversete kvindelige personligheder. Således er Birgitte Possings forfatterskab koncentreret om at skrive de ufortalte historier om, hvordan disse kvinder bevægede sig fra en marginal ukendthed til en magtfuld position i offentligheden. Birgitte Possings biografier har vakt stor debat i Danmark, Norge, Finland og Sverige.

Fotograf: Morten Holtum, 2015

Bøger af denne forfatter