Forfattere | Gyldendal

Barbara Taylor Bradford

Barbara Taylor Bradford er født i Leeds, Yorkshire. Siden hun var 15 år gammel, har hun arbejdet med at skrive både som journalist og redaktør. Barbara har altid været en kvinde med ben i næsen, hvilket også førte til, at hun allerede som 18-årig blev Yorkshire Evening Posts første kvindelige redaktør.

I 1979 skrev hun sin første roman, Emma, der blev startskuddet til hendes karriere som bestsellerforfatter. Den lå på New York Times’ bestsellerliste i 55 uger og er sidenhen blevet filmatiseret. Barbaras unikke fortællinger rammer bredt og hendes romaner er udgivet i mere end 90 lande, oversat til 40 sprog og trykt i over 81 mio. eksemplarer. Barbara er ikke kun populær hos sine læsere. Hun har vundet i alt 25 priser for sine eminente skrivefærdigheder og sit filantropiske hjerte.

Hvis man har lyst til at se Barbaras originale manuskripter, så er de alle udstillet på The Brotherton Library of Leeds University sammen med andre store britiske klassikere af blandt andre Bronte-søstrene.

"Jeg finder plotidéer bare ved at holde øjnene åbne. En dag så jeg den her lyshårede, blåøjede kvinde, som var på vej et eller andet sted hen til fods, og jeg begyndte at spekulere over, hvad hendes historie var og hvilke problemer, hun havde. Jeg besluttede mig for, at hun havde brug for sin egen bog! Hun blev til hovedpersonen i min seneste roman." – Barbara Taylor Bradford

Bøger af denne forfatter