Asger Liebst

Asger Liebst

I mit barndomshjem, et rækkehus i Gladsaxe, kastede PH-lampen sit blide lys over spisebordet og de kulturradikale tanker, som mine forældre opflaskede mig med. Midt i det hele indtraf tresserne med ufatteligt gode tider og frit valg på samtlige varehylder. Alt dette – fritænkningen, forstaden og forbrugsboomet – skulle komme til at præge både mit almindelige arbejdsliv og mit forfatterskab.

Jeg har livet igennem arbejdet med tekst, billeder og kommunikation. Som forlagsredaktør, reklamechef, kommunikationsrådgiver, journalist, webredaktør – og sideløbende med disse job som forfatter.

Min opvækst i Gladsaxe under den store højkonjunktur er baggrund for krøniken Drømmen om Gladsaxe, som udkom i 2006. Krøniken er dog ingen selvbiografi, men et bredt billede af stedet, tiden og nogle fremtrædende kommercielle og politiske aktører. I den beslægtede bog Forræderi på første klasse (2008) går jeg en generation tilbage og udforsker mellemkrigstidens og besættelsens højreekstremisme i en anden københavnsk forstad, Gentofte.

Min fascination af forbrug og reklame har gennem årtier resulteret i en række undervisningsbøger om reklameanalyse – og i lystlæsningsværket Reklamens århundrede fra 2009. Jeg har desuden skrevet bøger om New York og såmænd en om Malmö.

Og der er flere bøger på vej.

Læs mere på min hjemmeside www.asgerliebst.dk

Foto: Morten Holtum 2006

Bøger