Anna Neye

Beskrivelse

Anna Neye, f. 1969, er skuespiller og manuskriptforfatter. Hun er uddannet fra The Arts Educational School i London og Den Danske Filmskole. Hun modtog Danske Dramatikeres Talentpris i 2007. Hun er særligt kendt for DR-satireprogrammet Normalerweize, som hun udviklede sammen med skuespilleren Lærke Winther. Hun har desuden skrevet og spillet med i det satiriske sketchshow Danmark - Fra Kolonimagt til Kolonihavemagt, hvor hun sammen med bl.a. Hella Joof spidder dansk national selvforståelse og hykleri i en art ’danmarkshistorien back stage’. Senest har vi set Anna Neye i programrækken Kald mig bare brun, hvor hun i tre afsnit undersøger, hvordan brune danskeres liv har taget sig ud fra 1600-tallet og frem til i dag.

Læs mere

Seneste udgivelse

Emma Gad for hvide

Emma Gad for hvide er en satirisk guidebog, der henvender sig til dig, hvide menneske, der er i tvivl om, hvilket hvidt ben, du skal stå på i en kompleks verden.

Anna Neye giver dig gode råd til, hvordan du skal gebærde dig i en multikulturel verden, og indfører dig sjove og spændende emner som vores koloniale fortid, racehierarki, postkolonialisme og eksotisering. Anna Neye går i kødet på den danske nationale selvforståelse og udsætter generalguvernør Peter von Scholten for samtaleterapi med Freud himself, og så byder hun på postkoloniale meditationsøvelser, quizzer og en aldeles glimrende opskrift på hvid chokoladekage, der kan få det hele til at glide lidt lettere ned.

Bøger af Anna Neye

Tilføj til ønskeliste

Emma Gad for hvide

Anna Neye