Alex Ferguson

Beskrivelse

Sir Alexander Chapman "Alex" Ferguson blev født i Govan i Skotland i 1941. Efter en karriere som centerforward med mange mål i støvlerne begyndte han sin managerkarriere i 1974. I 1982-83 førte Aberdeen til sejren i Europa Cup’en for pokalvindere.

I 1986 kom Alex Ferguson til Manchester United, hvor han sikrede klubben 38 titler, herunder Verdensmesterskabet for Klubhold, to Champions League-titler, 13 engelske mesterskaber og fem FA Cup-pokaler. Hans samlede høst på 49 titler gør ham til den mest succesrige britiske manager nogensinde.

Alex Ferguson blev slået til ridder i 1999, og i 2013 trak han sig tilbage som manager, da United igen blev kronet som Premier League-vinder.

Læs mere

Seneste udgivelse

Alex Ferguson

Efter 27 år som træner for Manchester United er Alex Ferguson nu trådt tilbage. Han satte et flot punktum for sin karriere med Uniteds trettende Premier League-mesterskab, og han bliver i vid udstrækning anset for at være en af verdens bedste trænere.

 

I de seneste 25 år er der sket enorme forandringer i Manchester United. Det eneste konstante element har været kvaliteten af Fergusons hold og Uniteds sejrsgang, der blandt andet indebar, at klubben vandt Champions League for anden gang i 2008. Ferguson skabte en målbevidst men åben og meget misundt kultur i klubben, og den lever stadig lever i bedste velgående.

 

I Fergusons tid har Manchester United forvandlet sig fra en konventionel fodboldklub til en kæmpe erhvervsvirksomhed – og han har selv fulgt med tiden. Ikke mindst i kraft af hans formidable evne til at samle det rigtige hold omkring sig, både på og uden for banen. Han var en fremragende persontræner, og gennem årene skulle han i stigende grad forholde sig til globale stjerner. Hans forhold til Christiano Ronaldo var enestående, og David Beckham har beskrevet Ferguson som en faderfigur.

 

I de seneste fire år har Ferguson reflekteret over og nedskrevet højdepunkterne i sin enestående karriere, og nu fortæller han sin fantastiske historie, fra ungdommen i de hårde skibsværftsområder i Govan til fodboldverdens tinde.

 

Bøger af Alex Ferguson

Tilføj til ønskeliste

Alex Ferguson

Alex Ferguson