De bedste bøger om 2. verdenskrig

Har du interesse for 2. verdenskrig? 

2. verdenskrig er den måske bedst beskrevne krig nogensinde, og det er ikke tilfældigt, at det er blevet et af de mest skelsættende kapitler i verdenshistorien. Krigens mange ansigter, afkroge og detaljer kan stadig i dag belyses på mangfoldige måder og der er meget at lære, om bevæggrunde, slag og personlige beretninger.

Vi har samlet de bedste bøger om 2. verdenskrig, så du kan blive klogere på den historiske begivenhed.

Krig og politik

Store slag, politiske strategier, holocaust, sejre og nederlag. De fleste kender til krigen i store træk, men der er masser af detaljerede og interessante beretninger og analyser, man kan dykke ned i.

Personlige fortællinger fra anden verdenskrig

Læs om anden verdenskrig, fra de mennesker der oplevede den på nært hold. Holocaustoverlevere, soldater, almindelige borgere i besatte lande og folk fra begge fronter, der er masser af rørende og oprørende fortællinger.

Blixen eller kaos - Nazist eller socialdemokrat?

Danmark under anden verdenskrig

Der er skrevet mange spændende bøger om Danmark i besættelsestiden, både om hverdagslivet, politik, modstandskamp og værnemagere. Her har vi samlet en række fascinerende bøger, der alle belyser anden verdenskrig, set fra en dansk synsvinkel.

Skønlitteratur om anden verdenskrig

Hvis man hellere vil lære mere om anden verdenskrig gennem en fiktiv historie, er der rig mulighed for dette. Læs om mennesker der mister, håber og kæmper sig gennem krigens skygger. Der er  masser af gode fortællinger fra både Danmark og udlandet.

Mere om 2. verdenskrig: