Hvor er Tyskland på vej hen?

Der venter nye tider, når tyskerne går til valg den 26. september, og Angela Merkels tid som kansler for alvor er slut. Men hvad er det for et land, Merkel efterlader? Hvor er det på vej hen – og hvordan har vores nabo mod syd præget os kulturelt gennem tiderne?

Valget i Tyskland står til at blive et af de mest spændende i Tysklands historie, efter De Grønne har meldt sig ind i kampen om kanslerposten sammen med de to store partier, Kristendemokraterne og Socialdemokraterne.

Bliver Annalena Baerbock mod forventning den første grønne kansler i Tysklands historie? Og hvad betyder det for EUs håndtering af klimakrisen, når Europas største land får en grøn kansler?

Hvad sker der, hvis Angela Merkels kurs fortsættes, nu blot med socialdemokraten Olaf Scholz ved roret? Eller hvis kandidaten fra Merkels parti, Armin Laschet, gør et comeback mod alle forventninger – og hvilken vej vil Tyskland i givet fald gå med ham i spidsen?

Uanset udfaldet af valget og Tyskland fremtidige kurs, kan du med disse bøger blive klogere på Tysklands særlige historie, tysk kulturs højdepunkter og alt det, du ikke vidste om vores store nabo mod syd – endnu.

Opdag tysk samtidslitteratur

Dyk ned i de store klassikere

Tag med til Tysklands hovedstad

Udforsk Tysklands særlige historie

Gå på opdagelse i det moderne Tyskland