Hun har solgt 40 millioner bøger. Nu er forfatteren bag Shopaholic-bøgerne klar med ny roman

 

Sophie Kinsella er forfatteren bag de 12 bøger i Shopaholic-serien. Nu er hun tilbage med en ny humoristisk kærlighedsfortælling.

 

Af Rasmus Meldgaard Harboe, journalist

 

Serien om den “shopaholiske” Rebecca Bloomwood har taget verden med storm.

 

Fortællingen folder sig ud over 12 bøger, og tilsammen er forfatteren Sophie Kinsellas bøger solgt i mere end 40 millioner eksemplarer i 60 forskellige lande.

 

Nu er hun klar med nyt læseguf, når romancen NOGET FOR NOGET udkommer på dansk – først som lydbog og e-bog eksklusivt hos Bookmate og efterfølgende som fysisk bog. Bogen handler om Fixie og Sebastian, som møder hinanden på en kaffebar. Det er en klassisk Sophie Kinsella-fortælling om kærlighed og kunsten at finde sig selv som en ung og ambitiøs kvinde, der er langt fra perfekt.

Fixie er selvfølgelig et kælenavn. Men hun bliver aldrig kaldt andet, for hun kan ikke lade være med at “fixe” ting, også når det er noget, som absolut ikke skal fixes. Men hvilken betydning får tilbøjeligheden i hendes nyfundne romance?

 

Skriver natten lang

Når Sophie Kinsella får en god idé, har hun svært ved at slippe den igen. Hun sidder bag tasterne hele dagen og også gerne det meste af natten. Hendes mand, Henry, og parrets fem børn har vænnet sig til, at sådan er det.

 

“Jeg er heldig, at Henry er så villig til at gøre vores liv fleksibelt,” fortæller forfatteren i et interview med The Writing Cooperative.

“For det er totalt uforudsigeligt. Ideer kommer, og jeg får den her trang til at skrive lige med det samme. Det kan ikke vente, for måske forsvinder det måske. Han er vant til, at jeg siger, ‘jeg går lige ovenpå nu for at skrive noget ned’.”

 

Således er der kommet stakkevis af bøger fra Sophie Kinsellas hånd.

Find alle bøger af Sophie Kinsella her

“Jeg skriver for alle, der har en humoristisk sans”

 

Er der noget, som Sophie Kinsellas læsere elsker, er det forfatterens evne til at skabe relaterbare karakterer med menneskelige fejl. Også humor er et vigtigt element i enhver Sophie Kinsella-roman – det mener forfatteren også selv.

 

Hendes bøger får ofte påklistret mærkater chick lit, når de bliver anmeldt og omtalt i medierne. Men den kategorisering mener Sophie Kinsella ikke er korrekt, for bøgerne favner bredt, fortæller hun i et interview med nyhedskanalen France 24. Og hvad betyder chick lit overhovedet?

 

”Skriver jeg kun for chicks? Nej, jeg skriver for alle, der har en humoristisk sans og en lyst til at blive underholdt. Alle der kan lide en virkelighedsflugt,” siger hun i interviewet.

 

Den britiske bestseller-forfatter fortæller desuden, at hun elsker at møde sine læsere, som hun altså har over hele verden. Mange af dem følger hende på Instagram og Twitter, men hun er især glad for at møde dem ude i virkeligheden, når hun for eksempel er ude at signere bøger.

 

”For mig er det den meget direkte kontakt, vi har. Det føles næsten, som om vi er venner, fordi vi kender karaktererne. Vi er i en verden, som vi deler.”

 

Sophie Kinsellas rigtige navn er Madeleine Sophie Townley. Hun bor med sin familie i London.