5 hurtige til Sara Ejersbo

Forfatter Sara Ejersbo håber på at få masser af tid til at læse med familien i juleferien. Og så er hun lidt i tvivl om, hvilket børnebogsunivers hun helst ville holde jul i.

Af Anne-Sophie Uldall Petersen 

Hvornår begynder det at føles som jul for dig?

Julen har det jo med at komme snigende i november, men hjemme hos os forsøger vi at få det til at føles, som om den lander med et brag 1. december. Det er den dag, man må åbne første låge i julekalenderen, vi læser første kapitel i kalenderbogen, tænder kalenderlyset og ser første afsnit af årets julekalender. Og så pynter vi altid hele huset op 1. december."

Hvad er din yndlingsjuletradition?

Det må simpelthen blive en delt førsteplads mellem nogle af topfavoritterne: Julepynt, kalenderlys og julemusik. Jeg elsker julesalmer."

Skal juledagene bruges på at skrive eller på at holde fri?

Egentlig skal jeg holde fri, men jeg har altid meget svært ved at lade bøgerne ligge, så mon ikke der også bliver tid til at skrive lidt indimellem?"

Hvis du skulle holde jul i et børnebogsunivers, hvad skulle det så være?

Jul på Hogwarts ville jo ikke være dårligt, og jeg er også vild med julestemningen i Astrid Lindgrens historier om Lotte fra Spektakelmagergade. Men nu er både min datter og jeg et par hestepiger, så måske er favoritten alligevel Sigge-bøgerne. Der er ikke noget hyggeligere end ponyer og en julepyntet stald!"

Giver du ikke et par gode børnebogsanbefalinger til juleferien?

”Ferien er jo ret lang, så både unge og voksne anbefales at kaste sig over SPEKTRUM-serien af Nanna Foss, hvor de første fire bind er kommet. Den byder på mange timers store følelser, spænding og tidsrejser!Med min datter har jeg tænkt mig at læse Sabine Lemires nye serie om Molly,  og hvis der er tid til mere, starter vi på Jennifer Bells serie VILDE AGENTER.

Den store stak af julebøger kommer også op fra kælderen og bliver læst endnu en gang, men vi plejer at tilføre lidt nyt til den hvert år. I år tror jeg, det bliver VOVSERNE REDDER JULEN, for min søn på 2 år er kæmpe fan af PAW Patrol."

OM Sara ejersboSara Ejersbo Frederiksen (f. 1980) er cand. mag. i Litteraturvidenskab. Hun debuterede i 2012 med ZOMBIEKATTEN. Sara har skrevet og oversat et utal af skønne bøger til børn i alle aldre. I 2014 blev hun færdig fra Forfatterskolen for Børnelitteratur. Hun er aktuel med PIGELIV-bøgerne.

Find alle bøger af Sara Ejersbo her