hh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan foregår Sankt Hans for en ægte heks

I maj 2021 døde hele Danmarks heks, Dannie Druehyld, der tog en en del af magien med sig, men heldigvis efterlod os sin ikoniske bog HEKSENS HÅNDBOG. Vi bringer her et uddrag fra bogen – om hvordan Sankt Hans egentlig foregår for en ægte heks.

Sankthans er røde rosers vilde duft, hyldeblomstens klaser, varme marker, gyldent græs, biers summen, fuglesang, gøgen fra skoven, lyse nætter og blege stjerner.

Midsommernat tager vi afsked med solen, kalder hende, så solen husker os, vender tilbage og lader sig genføde fra mørket til jul.

Midsommer er heksens travleste tid. Dagen begynder med morgensolen. Forekommer opgaverne dig uoverkommelige, så tag det alligevel roligt. Du kan bruge dagene fra solhverv til sankthans. Hvad du ikke når i år, når du næste år. Magisk arbejde er en nydelse, der skal foregå i ro, morskab og glæde.

Urter og sankthans

Urterne er nu fyldt med jordens opadstigende safter og solens lys. Fra sankthans svækkes deres kraft.

Før klokken 12 middag går du til en gråbynke og samler ønskesten.

Planten hænger du ved din dør som beskyttende lykkebringer. Du finder en ny bynke og i den indfletter du, det der hæmmer og stopper dig, dårlige vaner, sygdom, træthed, irritation, melankoli, ned- slidte mønstre og evige gentagelser af dumheder og fejl, eller hvad du nu er træt af.

Du binder planten som en krans, hænger den udendørs og brænder den på bålet om aftenen.

Når solen står højt på himlen, går du til kilden, bader dig i vandet og lader solen tørre dig. Du samler perikum og pynter huset med blomsternes beskyttende røde prikker.

Ved aftenstide er der heksering med bålet som centrum. hh

Du mærker jordens og solens uendelige vandring gennem mørke og lys, du takker kærlighedens og sommerens frugtbare gudinder Freja, Hertha, Rhea, Vesta, Artemis, kilden og vandets gudinder Mariamne, Isis og Morgam.

Til hylden, Frejas træ, ofres vin, og hendes blomster spises.

Ved midnatstide er der elverdans og indsamling af de sidste urter: hasselkæppe, pil, eg, flyverøn, flyvehyld, ene, bregnefrø, der gør dig usynlig.

Jernurt, djævelsbid og mesterrod, der bruges til megen god magi.

Gå over kirkegården, hvor du fra syv grave plukker syv forskellige urter. Disse hjælper på al sygdom, modstand og alskens forhekselser. Ligeså gør sten, mos, kirkebly og kirkegårdsjord.

Plukningen foregår sagte, varsomt og i tavshed, da du ellers ikke vil fornemme gravenes budskab til dig.

Kan du slæbe mere, plukker du på vej hjem ni blomster og lægger dem under din hovedpude. Får du tid til at sove denne nat, vil du drømme om din tilkommende.

Drømmer du ikke, kan du i stedet spå om dit ægteskab, parforhold eller kæresteri i året, der kommer.

Hæng to sankthansurter med hovedet nedad et lille stykke fra hinanden. Enten på opslagstavlen eller i loftsbjælken. Den venstre er dig, den højre din kæreste. Lad dem hænge til jul.

Skyder de ved juletid små skud, der gror mod hinanden, får du en kæreste, eller beholder den du har.

Går den højre plante ud, bliver du forladt. Gror de fra hinanden, vil I gå fra hinanden inden et år.

Sankthans er urternes farver: grøn, rød, gul og hvid. 

Heksens håndbog

Heksens håndbog

EN GRUNDBOG I HEKSEKUNST

Her er den perfekte værtsgave til sankthans:
”HEKSENS HÅNDBOG er en klassiker pr. definition og en moderne introduktion til hekseriet, skrevet af en heks, der kender til både magi og dvd. Den gennemgår systematisk heksens levevis og værktøj, gudindernes, træernes, kildernes og vindenes betydning. Hekseliv året rundt, gode råd i kærlighed og pengesager - og afrundes med et urteleksikon efter også at have repræsenteret et udvalg af opskrifter på de berygtede flyvesalver. Alt sammen skrevet med tungen lige i munden, ordentligt og grundigt, så alle kan være med. ”
Information

Bogen udkom første gang i 1987.

At leve som heks

- er at leve cyklisk. At leve med gudinderne, blomsterne og fuglene.
- er opmærksomhed, at se så hver tilfældighed danner et mønster. At opleve det, der sker, som en del af et magisk puslespil.
- er at være til stede, at være midtpunktet i magien, at skabe og forandre. Ved at leve, at gøre og handle vil livet og oplevelserne tage form.

PRIS179,95 kr.