Radiohuset 1953

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kender du historien bag Danmarks Radio?

I 1981 kom Anna Elisabeth Jessen til Danmarks Radio som journalistpraktikant, og adskillige år fulgte som både fastansat og freelancer i Danmarks Radio. I sin nyeste roman HUSET er Anna Elisabeth Jessen inspireret af sine mange år som journalist og dokumentarist og af hændelser og personer i netop dette mediehus, dramatiseret og fiktionaliseret. I HUSET bliver vi lukket inden for på denne helt særlige arbejdsplads, der har spillet en stor rolle i vores danmarkshistorie
 
Kender du til Danmarks Radios historie? Tag quizzen herunder eller dyk ned i Anna Elisabeth Jessens historie om HUSET, hvor vi bliver lukket ind i 1968 og forlader det igen 50 år senere. 
 

Tag quizzen: 

Huset

Huset

Kirsten er stolt af at arbejde i HUSET. Alting er under opbrud, samfundet, dannelsesbegrebet og kernefamilien, og for hende står alting åbent, både i kærligheds- og arbejdslivet.

Ole læser psykologi, men bliver bidt af mulighederne i HUSET. Han ved noget om magt, han ved, hvordan man opnår et mål, og han ved, at målet nogle gange helliger midlet.

For den journalistuddannede Niels er oplysning vigtigere end underholdning, nysgerrighed vigtigere end magt, han arbejder i offentlighedens og oplysningens interesse.

Romanen HUSET er en fortælling om en gruppe ansatte i en stor, betydningsfuld medievirksomhed fra 60’erne frem til i dag; om ambitioner, store drømme, uanede muligheder, men også magtkampe, løgne, begær og bristede illusioner.