Morten Albæk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Albæk på jubilæumsdag: Træn din selvrespekt og stil krav til din leder

Af Emil Dahl-Nielsen

Vil du bare i gang med quizzen? Prøv den her:

Albæk taknemmelig for jubilæum - ikke for udviklingen

Testen om arbejdsglæde er lavet på baggrund af Morten Albæks bestseller og to-års jubilæumsbog ÉT LIV ÉN TID ÉT MENNESKE, som godt 100.000 danskere har læst, lånt eller lyttet til.

Morten Albæk udtaler:

"De gaver, læserne har givet mig i form af reaktioner og kommentarer på bogen, vil jeg bære i mig til evig tid, som en af de største skatte, jeg har fået i mit voksenliv. At have bidraget til at gøre en lille forskel i menneskers liv er noget, jeg er stolt af og ydmyg over. Samtidig kan jeg også se, at der er et stykke vej endnu, hvis danskernes trivsel i deres ene liv skal helt på plads. Så jeg er jublende glad for jubilæet, men udviklingen er ikke helt noget at juble over."

Den gode nyhed: Du kan selv gøre noget

Testen viser, at mange af os enten oplever ledere, der ikke efterlever arbejdspladsens værdier eller slet og ret arbejder et sted, der har erklærede værdier, de ikke selv deler. Det slider på os i en grad, så vi bliver syge af det.

Livet er simpelthen for kort, enestående og dyrebart til at leve dele af det på en arbejdsplads med dårlig ledelse uden kontakt til ens værdier. Det mener Morten Albæk, som har et kærligt råd til dig:

"Hvis du er udsat for dårlig ledelse, renset for omsorgsfuldhed, medmenneskelighed og respekt, så skal du være påpasselig. For vi bliver syge af dårlig ledelse. Ja faktisk er det sådan, at i Danmark er den primære driver for stress den nærmeste leder. Livet er simpelthen for kort til at leve med dårlig ledelse uden kontakt til dine værdier. Det mener Morten Albæk, som har en opsang til dig: Du kan gøre to ting, hvis du er eksponeret for ledelse uden omsorgsfuldhed, medmenneskelighed og respekt: Enten kan du akkumulere det overskud, mod og selvrespekt, det kræver at give til kende at ingen chef skal overskride dine grænser og din integritet. Og hvis du ikke kan det, hvilket jeg til fulde respekterer, så opfordrer jeg dig til at have dit ene liv så kært, at du vender ryggen til og går væk. Gå væk ud i dit ene liv, og find noget, der er mere meningsfyldt."

Tid til refleksion?

Måske har du selv reflekteret over emner som værdier, meningsfuldhed og trivsel? I denne quiz kan du gætte med og få et indblik i, hvordan 30.000 danskere oplever temaerne udspille sig i den del af deres ene liv, de bruger på at gå på arbejde. Og hvis du ikke har læst ÉT LIV ÉN TID ÉT MENNESKE endnu, kan du jo gøre som rigtig mange andre danskere har gjort de seneste 24 måneder, nemlig læse eller lytte til bogen. Den kan du finde her.

Fakta: De vigtigste tal fra testen

På den gode side

- 75% vurderer, at deres arbejdsplads i høj eller meget høj grad leverer ydelser, der skaber en positiv forskel i samfundet

- 89% vurderer, at deres kollegaer i nogen til meget høj grad yder omsorg for dem som person

På den mindre gode side ·

- 45 % vurderer, at værdierne på deres arbejdsplads slet ikke eller kun i nogen grad er i overensstemmelse med deres egne personlige værdier

- 16% vurderer, at deres nærmeste leder slet ikke eller kun i lille grad lever op til deres arbejdsplads’ dyder/værdier

- 59% vurderer, at de enten i høj eller meget høj grad har tilstrækkelige ressourcer og kompetencer til rådighed til at levere, hvad der forventes af dem.

Find alle bøger af Morten Albæk her