7 hurtige til Kim Fupz Aakeson

Når han har lidt for meget på sin tallerken, vælter historierne ud af ærmet, og så bliver han aldrig træt af at finde på historier til børnebøger. Vi har bedt Kim Fupz Aakeson fuldende 7 sætninger, inden hans pænt store samling af historier kommer på gaden.

Af Anne-Sophie Uldall Petersen / Forfatterfoto: Robin Skjoldborg
DEN PÆNT STORE FUPZ er … en samling af historier, der har det tilfælles, at de er meget forskellige.
 
Jeg elsker de udvalgte historier fordi … de jo er en slags børn for mig. Jeg har sat dem i verden sammen med en illustrator. De er helt sig selv, og jeg har ikke altid helt styr på, hvordan de er faldet ud, men som deres far holder jeg jo bare af dem.
 
Det bedste ved at skrive til børn er … at det føles som en meget åben slagmark. Dyrene taler, hvis de har noget at sige, engle daler ned eller holder sig væk, elefanter stikker af og køber sig en villa i Rødovre … Alle de muligheder bliver jeg aldrig træt af.
 
Jeg skriver bedst, når … jeg har lidt for meget på min tallerken og en anelse for mange bolde i luften, det er ret besynderligt, men når det vrimler, er jeg i mit es.
 
Jeg kan altid finde på nye historier at skrive … fordi der er så meget at tage af i denne verden: glæde, sorg, nysgerrighed, frygt, kærlighed … Jeg kan ikke rigtig forestille mig at løbe tør.
 
Mit yndlingseventyr er … Klodshans. Jeg har lige skrevet tekster til det kommende H.C. Andersen-museum i Odense, så hans eventyr, sprog og univers har fyldt rigtig meget i en periode. Sikke et menneske og sikke nogle historier. Det var en herre, der altid kunne finde på.
 
Hvis jeg ikke var forfatter, ville jeg nok være … ulykkelig.

DEN PÆNT STORE FUPZ udkommer d. 18. marts.

Den pænt store Fupz

Den pænt store Fupz

Den pænt store og allerbedste bog propfuld af Kim Fupz billedbøger. Vi møder både Gud, tandfeen og verdens stærkeste mand og finder ud af, hvor sokkerne egentlig bliver af, når de bliver væk. Her er både plads til grin og gråd, når Fupz folder sig ud.