“At læse DRØMMESLOT skulle gerne føles som at være fanget i en drøm. En god drøm, altså.”

Kenneth Bøgh Andersen er tilbage med en magisk og mystisk bog for hele familien om mørke, drømme og mægtige eventyr.

Kenneth Bøgh Andersen10-årige Leo er bange for mørke og ligger altid vågen længe efter, at lyset er blevet slukket. Indtil den dag han finder en snekugle med et smukt, hvidt slot indeni. Et magisk slot i en magisk verden, hvor alle ens drømme bliver levende, og som Leo en nat pludselig træder ind i. Her møder han drengen Alf, der bor helt alene på det store slot, og som med sin tryllestav kan få alle drømme til at gå i opfyldelse. Men hvad drømmer Alf selv om? Og hvad gemmer der sig nede i slottets kælder?
Hvor kom ideen til DRØMMESLOT fra?

”Jeg har altid syntes, at der er noget fascinerende ved sne-kugler. De små detaljer i det lille, lukkede sceneri, omgivet af hvirvlende sne. Det er som at stå med en lille verden i hånden. Denne fascination kickstartede ideen til DRØMMESLOT: Hvad nu, hvis man kunne træde ind i en snekugles verden?”

Jeg synes, det var spændende at tage det mørke børneværelse, som kan føles helt klaustrofobisk for et barn, der ikke kan sove, og så lade et mægtigt eventyr udfolde sig inde i samme rum.

I forhold til andre af dine historier og universer med gys og action, hvordan er stemningen så i DRØMMESLOT?

DRØMMESLOT er et eventyr for hele familien og er forhåbent-lig mere hyggelig end uhyggelig. Den skulle gerne emme af magi. Jeg kunne dog ikke nære mig for at lægge små referencer ind til nogle af mine andre bøger – netop fordi den handler om drømme, fantasi og eventyr. Trofaste læsere vil især genkende bogstaverne L.T. Men at læse DRØMMESLOT skulle gerne føles som at være fanget i en drøm. En god drøm, altså.”

Hvilke tanker har du gjort dig om at være mørkeræd i forbindelse med at skrive om det?

”Alle kan sætte sig ind i det at være bange for mørke, både voksne og børn. Med vores fornuft kan vi vide, at det er noget pjat, men at være bange handler ikke om fornuft, det handler om følelser og tanker, og de kan være svære at styre. Jeg synes, det var spændende at tage det mørke børneværelse, som kan føles helt klaustrofobisk for et barn, der ikke kan sove, og så lade et mægtigt eventyr udfolde sig inde i samme rum.” 

Hvad betyder billedsiden for historien?

“Teksten skulle gerne skabe en masse billeder inde i læserens hoved, men nogle ting vil man også bare gerne se rigtigt. Carl Otto Moesgaard har lavet nogle fantastiske illustrationer, der ikke bare rammer bogens stemning, men løfter den. Illustrationen, hvor Leo træder ind i det enorme drømmeslot, giver næsten et sug i maven.”

Hvad håber du, læserne får ud af bogen?

“Jeg håber, at historien både vil give noget at tænke over og tale om. Men først og fremmest håber jeg, at man får oplevel-sen og følelsen af at træde ind i et magisk og overraskende eventyr, der vil pirre læsernes egen fantasi.”

Drømmeslot

Drømmeslot

10-årige Leo er bange for mørke og ligger altid vågen længe efter, at lyset er blevet slukket. Indtil den dag han finder en snekugle med et smukt, hvidt slot indeni. Et magisk slot i en magisk verden, hvor alle ens drømme bliver levende, og som Leo en nat pludselig træder ind i. Her møder han drengen Alf, der bor helt alene på det store slot, og som med sin tryllestav kan få alle drømme til at gå i opfyldelse. Men hvad drømmer Alf selv om? Og hvad gemmer der sig nede i slottets kælder?