5 hurtige til Kasper Hoff

Børnebogsforfatteren Kasper Hoff holder fri fra bogskrivningen i juleferien, men han vil til gengæld meget gerne læse en masse bøger, mens ”juleregnen” falder udenfor. Få hans boganbefalinger, og læs om hans hyggelige juletraditioner her.

Af Anne-Sophie Uldall Petersen // Foto af Robin Skjoldborg

Hvornår begynder det at føles som jul for dig?

”Omkring første oktober. Der begynder min yngste datter nemlig at forberede julegaver, tegne julekalender og plage om risengrød. Det er liiidt tidligt for mig, men også meget hyggeligt.”

Hvad er din yndlingsjuletradition?

”At lave konfekt. Vi plejer at gøre det en søndag i december, og så går vi amok i marcipan og nougat. Hvert år afprøver jeg nye, frække smage. Det er ikke altid lige vellykket. I år kunne det godt blive noget med frisk koriander.”

Skal juledagene bruges på at skrive eller på at holde fri?

”Helt klart holde fri.”

Hvis du skulle holde jul i et børnebogsunivers, hvad skulle det så være?

”Jeg ville nok holde jul i Mumidalen. Tove Janssons TROLDVINTER er en af de smukkeste og mest stemningsfulde børnebøger nogensinde.”

Giver du ikke et par gode børnebogsanbefalinger til juleferien?

”Jo, da! Der er jo ikke noget bedre end at snuggle i sofaen med et uldent tæppe og en kop varm te, mens juleregnen falder udenfor. Jeg vil anbefale, at man læser nogle af de supergode, nye danske børnebøger, f.eks. Benni Bødkers spændende KRYSTALSKIBET eller Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøis skønne serie om Mira. Jeg kan også varmt anbefale den gakkede og megasjove serie EN TRÆHULE PÅ 13 ETAGER, som jeg har haft fornøjelsen af at oversætte til dansk.”

OM KASPER HOFFKasper Hoff debuterede som børnebogsforfatter i 2009 med FRIDA OG DET LEVENDE LER og har skrevet adskillige bøger for børn og unge bl.a. ungdomsbogen SNIPER og serierne DOKTOR Z, GAMERZ og SAMLINGENS VOGTER. Kasper Hoff har været nomineret til Orla-prisen fem gange og vandt i 2019 med DRENGEN, DER FIK TING I HOVEDET 2. I 2018 modtog han Gyldendals Børnebogspris.

Find alle bøger af Kasper Hoff her