Karolines kærlighed

Kim Leine er aktuel med en spændingsroman, der er første bog i en trilogi om magtspil, familiehemmeligheder og farlige russiske forbindelser. Med Karolines kærlighed debuterer Kim Leine som spændingsromanforfatter.»Da jeg var færdig med min Grønlandstrilogi, tænkte jeg: NU skal der ske noget helt nyt. Jeg vil skrive noget nutidigt, noget med action. Noget, der rører sig i tiden. Noget, der ikke kribler af lus«.

Det er blevet til historien om den unge diplomat Karoline Blicher, der vikles ind i et risikabelt politisk dobbeltspil, da en gammel familiehemmelighed afsløres. Handlingen foregår i Danmark, Rusland og på Krim-halvøen omkring 2013-2014.

»Jeg elsker selv spændingsromaner, og det har været en oplevelse for mig nu også selv at skrive en. Jeg kan især li’ dem, der finder sted i et internationalt miljø og involverer spioner. Så det er også tilfældet i Karolines kærlighed. Jeg har en bekendt, som er spion. Han har været konsulent på bogen for at sikre, at f.eks. sådan noget som spioners kommandoveje er troværdige«, fortæller Kim Leine og fortsætter:
»Jeg fik ideen til handlingen i Karolines kærlighed for tre-fire år siden. I dag må jeg konstatere, at de politiske spændinger, jeg skriver om i historien, er blevet hyperaktualiseret. Det har jeg aldrig prøvet før. At virkeligheden overhaler den fiktion, man som forfatter er ved at skrive om. Jeg var i den afsluttende redigeringsfase, da krigen i Ukraine brød ud, og det, jeg så, fyldte og fylder mig med gru. Så jeg vil sige: Min hovedperson, Karoline, beundrer Putin. Hende om det. Selv mener jeg, at han er et krapyl, der burdes spules ud af sin rede. Og jeg ville bestemt ønske, at min historie ikke var blevet så aktuel, som den er«, siger Kim Leine, der har været interesseret i  ”det store, tragiske, mystiske land”, som han kalder Rusland, og litteraturen derfra, siden han i en alder af 15 år læste Tolstojs Krig og fred. 

I trilogiens to kommende bøger rejser Karoline Blicher – og Kim Leine – videre til bl.a.  USA og Israel. Næste bog, Karolines kamp, er planlagt til at udkomme om et år, 3’eren, Karolines krig, om to år.