Grin og græd med John Green

Elsker du også den hjerteskærende kærlighedshistorie EN FLÆNGE I HIMLEN? Den berømte ungdomsroman, der senere blev filmatiseret, rørte læsere jorden rundt. Det er få bøger, der kan få dig til både at grine og græde, og som bliver hos dig, efter du har læst sidste side, men det er lige præcis det den amerikanske forfatter John Green har specialiseret sig i. Siden John Greens debut i 2005 med GÅDEN OM ALASKA har han opnået kultstatus som et af de største navne inden for Young Adult – New York Times har endda opkaldt genren ”Greenlitt” efter ham. John Greens bøger ser altid på unge i øjenhøjde, og hans historier giver plads til de øjeblikke, der kan fylde hele ens verden.
Vi har samlet nogle af de bedste bøger af John Green, så du kan begive dig ud hans morsomme, rørende og smukke forfatterskab.

God læselyst!

En flænge i himlen

En flænge i himlen

"Sidst på vinteren i mit 17. år kom min mor frem til, at jeg var deprimeret. Hun baserede sin diagnose på, at jeg næsten aldrig kom ud af huset, lå det meste af tiden i min seng, læste den samme bo igen og igen, spiste meget lidt og brugte ret meget af min tid på at tænke over døden."

En flænge i himlen er en roman om alt det største, smukkeste og sværeste i livet. John Greens YA-klassiker handler om Hazel, 16 år og kræftsyg gennem flere år. Hun føler sig som en håndgranat, der når som helst kan detonere. Men da hun møder Augustus bliver hun for første gang nogensinde forelsket og finder ud af, at det måske slet ikke er en tragedie, at vi skal dø - men et mirakel at vi lever. 

Fra hulemalerier til hotdogs - essays om menneskets tidsalder

Fra hulemalerier til hotdogs - essays om menneskets tidsalder

En samling morsomme, rørende, smukke og ind i mellem meget personlige essays fra John Green, som tager steder, begreber og produkter – og en vis pandemi - fra menneskets tidsalder under kærlig behandling. Vi kommer rundt om så forskellige ting som Pingvinerne fra Madagaskar, internettet, solnedgange, teddybjørne og meningitis, og Green kalder selv bogen en form for mini-memoirer. Teksterne handler dog lige så meget om at være forelsket i den verden, vi lever i og om at kunne se det smukke i de små ting på trods af pandemier og postmoderne stress.

Skildpadder hele vejen ned

Skildpadder hele vejen ned

Aza Holmes prøver. Hun prøver virkelig. At være en god ven, en god datter, en god studerende – og måske oven i købet en god detektiv. Men det er svært, når hun samtidig har hovedet fuldt af tankespiraler, som besværliggør hverdagen og omgangen med andre mennesker.

John Green, bestsellerforfatteren til bl.a. En flænge i himlen og Paper Towns er en mester i at skildre de skæve karakterer, og i Skildpadder hele vejen ned står portrættet af hovedpersonen Aza stærkt. Med stor indlevelse skildres en ung kvinde med OCD og hendes kamp for at navigere i en såkaldt normal tilværelse.

Romanen fortæller om livslangt venskab, Star Wars fan fiction, en forsvunden millionær og den første svære kærlighed, der ikke bliver nemmere, når man samtidig har psykiske udfordringer at tumle med.