Ny bog er en kærlighedserklæring til hunde

Hella Joof og Ellen Hillingsø skriver humoristisk og kærlig hyldest til menneskets bedste ven. Glæd dig til den 26. oktober, hvor HUNDENS BOG udkommer. 

Af Sisse Tvegaard Andersen / 26-08-2023

 

Tre labradorhunde – Darwin, Purdey og Ruby – tripper rundt på gulvet i Gyldendals fotostudie. De snuser, leger, gnaver, gør, og distraherer gang på gang deres hundemødre, Hella Joof og Ellen Hillingsø, som må afbryde deres snak for at tysse, nusse og tale med babystemme til hundene.

Hella Joof og Ellen Hillingsø har skrevet en bog om hunde  Darwin, Purdey og Ruby er sammen med deres artsfæller hovedpersonerne i Hella Joof og Ellen Hillingsøs kommende bog HUNDENS BOG. En bog, der med de to forfatteres egne ord henvender sig til alle.

”Denne bog er for hele folket – både hundefolket og dem, der venter på at blive hundefolk, og som bare ikke ved det endnu. Og folk, der tænker ”Jeg skal fandeme aldrig have hund”. De vil også have godt af at læse den her bog”, siger Hella.

Lortekarma og kærlighed

HUNDENS BOG er en humoristisk og kærlig hyldest til hunden. Her er sange, tegninger, digte og interviews med udvalgte hundeejere. Der er en brevkasse for hunde, gode tips til at lære sin hund ikke at snuse gæsterne i ”for- og bagnumse” og filosofiske betragtninger om hundelortekarma.

”Man står der med den fristelse, der hedder ”Her ligger en lort, den kommer fra min hund, bare der ikke er nogen, der har set det, så jeg kan løbe min vej.” DET KAN MAN IKKE. Her gælder den universelle regel, at alt, hvad du sender ud i verden, det kommer tilbage til dig. Så hvis du lader en lort ligge, så får du den lige i hovedet igen,” slår Hella Joof fast.

Men gennem hele bogen løber en rød tråd af kærlighed til de firbenede væsner. For som Ellen Hillingsø forklarer:

”En hund samler familien. Vi vidste da godt som familie, at vi elskede hinanden, men det er som om kærligheden bliver fremkaldt, når hunden kommer ind i familien. Hunden bliver hjertet i familien. Et hjerte med pels, som man kan græde og grine i.”

Hella Joof og Ellen Hillingsø elsker hunde – og de har naturligvis fuldstændig styr på deres egne hunde. Det’ klart 🐶

Glæd dig til den 26. oktober, hvor HUNDENS BOG udkommer. 

 

 

 

 

 

 
Hundens bog

Hundens bog

Ligesom tusindvis af andre elsker Hella Joof og Ellen Hillingsø hunde. De tabte tidligt (Ellen) og sent (Hella) deres hjerter til vores firbenede følgesvende, og som hundemennesker kan de selvfølgelig ikke forestille sig et liv uden labrador, hår i maden og på tøjet, samt et generelt svineri og manglende konsekvens i deres ellers så pæne hjem. 

Hundens bog er deres hyldest til menneskets bedste ven, en morsom, kærlig og bedrevidende indføring i tilværelsen med hund. 

Så på med hundesnoren og tag med ud på en lang gåtur, hvor du undervejs kan læse om lorte-reglen, hunde i sengen, kalket afføring, tigning, svenske øjne, hundeterapi, dykke ned i brevkasser for hunde og mennesker, synge hundesange og læse digte og fortællinger om nogle af de mange hunde i vores kulturhistorie.