HAPPYHJALTE: 16-årig danmarksmester udgiver bog om sin sportsgren

Hjalte Langebek Hansen er et kæmpe talent til at stå på løbehjul. Han har allerede vundet flere store titler og bliver spået en blændende fremtid på skateramperne. Nu udgiver han en bog i samarbejde med Markus Bernsen, hvor han deler ud af sine tips og tricks om den nye, populære sportsgren.

Når 16-årige Hjalte Langebek Hansen ikke er i skole, kan du finde ham på en rampe i færd med at finpudse nye tricks på sit løbehjul. Hjalte er nemlig dobbelt danmarksmester i løbehjul og har vundet sølv i verdensmesterskabet for juniorer. Han bliver spået en stor fremtid som professionel i udlandet, men hvordan får man lige balanceret den krævende sport med lektier, familie og venner? Det fortæller Hjalte om i bogen HAPPYHJALTE.

Hjalte er dybt koncentreret, når han øver sine tricks på løbehjul. Han skal hele tiden blive ved med at finde på nye, så han kan blive endnu bedre. Når han lander et nyt trick, får han sin mor til at filme det, så han kan lægge det op på sin Instagram-profil (@happyhjalte), hvor tusindvis følger med i hans liv som en af verdens bedste løbehjuls-atleter. Hjalte har brækket knogler mange gange, men han elsker det adrenalinskud, han får af at flyve gennem luften i høj fart på sit løbehjul. Løbehjul er en sportsgren, der stormer frem, og der går ikke lang tid, før vi både har et landshold, og det bliver en disciplin til OL. Og når det sker, er Hjalte allerede spået en vigtig rolle.

I HAPPYHJALTE åbner Hjalte op og giver personlige svar på alle de spørgsmål, han får om sin sport og sit liv. Hvordan får han tid til vennerne og familien? Hvordan føles det at rejse verden rundt? Hvordan holder man hovedet koldt, når sponsorer vil tjene penge på dig, og konkurrenter forsøger at få dig ned med nakken?

5 spørgsmål til Hjalte Langebek Hansen

Hvorfor kaldes du for ”HappyHjalte”?

Fordi jeg for det meste er glad,- det passede meget godt med Hjalte og så skulle jeg finde et godt instagramnavn, folk kunne kende og sige. Hjalte er et dårligt internationalt navn. Happy lidt nemmere. Mine engelske og Amerikanske venner kalder mig ”Happy”.

Du er 16 år, men har allerede oplevet helt vildt meget i forbindelse med din sport. Hvad er dit bedste minde?

Et af dem var nok, da jeg var på Woodward, som er en stor skatepark i USA. Der kommer mit idol hen og fortæller mig, at det var et megafedt trick, jeg lavede. Så filmede han det og lagde det op på sin Instagram-profil.

Hvad er det allerfedeste ved at stå på løbehjul?

Det er friheden, man får ved at stå på det med sine venner, uden at der er en træner, der står og råber og skælder en ud. Man kan sætte sine egne grænser, og så får man et adrenalin kick, som man ikke gør i andre sportsgrene. Du er et af verdens største talenter inden for løbehjul.

Hvornår føler du dig mest kendt? Og hvornår føler du dig mest ”almindelig”?

Jeg føler mig mest kendt, når jeg kommer ud til en ny skatepark, og folk genkender mig, lige så snart jeg kommer ind i parken. Jeg føler mig mest almindelig, når jeg er hjemme sammen med min familie, fordi det er der, jeg føler mig mest hjemme og der, hvor der ikke ligger et pres på, hvordan man skal opføre sig. Hvis man har haft en dårlig dag, er det nemmere at være rolig derhjemme end ude i skateparken.

Det er tydeligt, at sportsgrenen har haft en positiv indflydelse på dit liv. Men har du også måtte ofre noget på vejen til at blive den bedste rider i Danmark?

Ja, jeg har måttet stoppe til fodbold efter mange år. Fodbold blev langsomt kedeligt og løbehjul er hele tiden kun blevet sjovere. Det er svært at få venner fra skolen når de ikke forstår ens interesse og sport. Det er jo meget anderledes end ”det man plejer”. Skolen skal jo passes, så det er mange timer hvor man ikke har sine gode venner omkring sig. Til gengæld er al min fritid fyldt op med de mennesker jeg godt kan lide og har lyst til at være sammen med.

Hvad har været det bedste ved at lave bogen? Det bedste ved at have lavet bogen er den respons, jeg har fået.

Der har været en masse gode tilbagemeldinger fra folk.

HAPPYHJALTE udkommer 7. juni.

Se Hjalte Langebek Hansen lave fede tricks på løbehjul i videoen herunder:

Happyhjalte

Happyhjalte

Et kig under overfladen hos 15-årige Hjalte Langebek Hansen, et af verdens største talenter i Danmarks hurtigst voksende sportsgren, løbehjul. 

Hjalte er løbehjuls-atlet. Han elsker at dyrke sin sport og dele sine fedeste tricks på Instagram. Han er dobbelt danmarksmester, har vundet sølv ved europamesterskabet for juniorer, og hans Instagramprofil har tæt på 50.000 følgere. Men med Hjaltes store drømme om en international karriere, kommer nogle svære valg. 

For hvordan finder man balancen mellem skole, familie, venner og den krævende sport? Hvordan holder man hovedet koldt, når sponsorer vil tjene penge på dig, og konkurrenter forsøger at få dig ned med nakken? Og allervigtigst: Hvordan bliver man ved med at blive bedre, opfinde nye tricks og blive ét med løbehjulet?