Heléne Holmström opgav jobbet som advokat: “Jeg vidste, at jeg var nødt til at skrive noget om den her verden”

Den svenske forfatter Heléne Holmström henter inspiration fra sin egen baggrund som advokat, når hun skriver romancer.

Af Rasmus Meldgaard Harboe, journalist

Det er ikke ualmindeligt for en ung og ambitiøs partner i et advokatfirma at bruge de fleste af døgnets timer på kontoret. Det kan Heléne Holmström skrive under på, for hun har prøvet det selv. Men selvom arbejdet var altdominerende, kunne hun ikke lade være med at lægge mærke til dramaet i dagligdagen. For én ting var de komplicerede juridiske sager, som skabte høje bølger, en anden var den intrige, som udspillede sig på det personlige plan.

Når man bruger så meget tid og energi på sit arbejde, kan der nemt tændes gnister – og ikke kun de professionelle slags, fortæller Heléne Holmström. Hun fortæller, at hun for eksempel har oplevet mange kollegers ægteskaber forlise på sin tidligere arbejdsplads.

”Det overraskede mig, at alt faktisk er præcis, som man ser det i serier og film. Der er mange magtspil og hierarkier,” siger Heléne Holmström.

”Jeg var helt forbløffet, da jeg begyndte at arbejde som advokat. Jeg vidste, at jeg var nødt til at skrive noget om den verden, for det er sådan en god scene for en bog eller en film – for en historie. Da jeg begyndte at skrive, opgav jeg mit job som forretningsadvokat, for det at skrive blev mit ét og alt.”

To nye bøger på vej

Den første bog i Heléne Holmströms serie hedder I FRIT FALD. Handlingen følger Charlotte Kvist, som er en arbejdsom advokat fra et prominent advokatkontor i Stockholm. Da hun en dag tilfældigt møder Ignacio Vargas på en bar, og de falder for hinanden, har hun ikke forudset, hvor store udfordringer forholdet kommer til at medføre.

Skæbnen vil nemlig, at de to kommer til at stå på hver sin side i en stor juridisk sag. Men trods det dramatiske retslige tovtrækkeri, kan de ikke modstå hinanden.

I frit fald

I frit fald

Høje hæle, lange arbejdsdage og masser af champagne – og en forbudt kærlighed, der er umulig at modstå.

Charlotte Kvist er advokat på et af Stockholms mest eksklusive og prominente advokatkontorer, hvor hun kæmper for retfærdighed og mod de mænd, der tager æren for hendes arbejde.

Ignacio Vargas sidder i ledelsen for et stort tøjfirma og brænder for bæredygtighed.

Da de en aften tilfældigvis mødes på en bar, tiltrækkes de straks af hinanden. Men hvad de ikke ved, er, at de står på hver sin side i en større juridisk tvist, som de begge er fast besluttet på at vinde.

Alligevel kan de ikke modstå hinanden.

Er de parate til at risikere alt, hvad de har kæmpet for?

 

”Så spændende og medrivende, at jeg håbede, den aldrig ville slutte” – Simona Ahrnstedt
 

”Hvis du kunne lide TV-serien Suits, vil du elske dette miljø. En moderne storbyromance med intelligente kvinder og en smule samfundskritik.” – Aftonbladet
 

”En skøn romance, som jeg varmt kan anbefale! Ser allerede frem til næste bog af Heléne Holmström!” – Bogklusen

PRIS199,95 kr.

FRIT FALD er allerede udkommet på dansk, og nu er Heléne Holmström snart klar med endnu et bind i serien, nemlig SIKTA HÖJT (originaltitel). Det bliver mere af samme skuffe, fortæller hun, så dem, der var vilde med den første bog, kommer også til at elske efterfølgeren.

”Læsere vil genkende nogle karakterer. Det er det samme advokatkontor, men hovedkaraktererne er skiftet ud,” forklarer Heléne Holmström, som nu arbejder deltid i jura, så hun har mere tid til at skrive sine bøger.

Hun afslører, at hun lige har lagt sidste hånd på det tredje og sidste bind i serien. Den er så langt i processen, at hun faktisk allerede er begyndt at pønse på sin fjerde bog.

”Lige nu er jeg begyndt at skrive på en juleroman, og den bliver helt anderledes end de andre. Jeg tror, den kommer til at finde sted i en lille by. Det har jeg ikke prøvet før.”

Find Alle bøger af Heléne Holmström her