Havebøger

Hvilken havebog passer til dig og din have?Alle haver er noget særligt. Din have kan være rum for kreativ og personlig udfoldelse, men haver kan også være komplicerede og ikke altid lige nemme at gøre sig klog på. Men med en god havebog i hånden, kan det meste lade sig gøre.

Senest opdateret 21-02-2024

Hvis du drømmer om en køkkenhave med friske grøntsager både forår, sommer, efterår og vinter, så skal du have fat i bogen DYRK GRØNTSAGER ÅRET RUNDT. Bogens forfatter Yen Frydensberg Egebak brænder for selvforsyning og økologisk havedyrkning og står bag Yenshave.dk og den populære Instagramprofil @apple_acres_dk. I DYRK GRØNTSAGER ÅRET RUNDT tager hun læserne med ind i sit haveunivers og fortæller, hvordan man med enkle metoder, i både baljer, højbede og landbohaver, kan dyrke og høste sine egne friske grøntsager hele året.

Det behøver ikke at kræve meget plads at få en skærehave, så du altid selv har smukke blomster ved hånden til at binde buketter af eller bare nyde synet af fra terrassen eller vinduet. Liv Nørgaard Meinert dyrker selv skærehave i en helt almindelig parcelhushave, og i bogen SKÆREHAVE MED PLANTELIV guider hun dig fra det første frø skal i jorden, til du står med din hjemmedyrkede buket i hånden.

VILDERE HAVE viser Lene Beier, at det ikke behøver at være svært at gøre haven vild. For lige meget om du har en stor have eller en lille altan, så kan du gøre noget for naturen og biodiversiteten. VILDERE HAVE er historien om Lene Beiers egen vilde have, ekspertens råd om biodiversitet og fortællinger fra otte steder, hvor folk på hver deres måde har fået vildskab ind i haven. 
Bogen er ikke en løftet pegefinger, men derimod en kærlig håndsrækning til alle, der gerne vil have lidt mere vildskab ind i livet, haven og hjertet. 

Måske er det vigtigste for dig, at din have har plads til selvindsigt og refleksion? Mærker du også et personligt forhold til havearbejdet, så skal du have fat i HAVEMENNESKE af Malene Lei Raben
HAVEMENNESKE tager udgangspunkt i mennesket i haven, og beskriver hvorfor vi igennem tusinder af år har skabt haver omkring vores boliger, ikke bare for nyttens skyld men i lige så høj grad for egen fornøjelse, ro og skønhed, som demonstration af magt og som social og grøn evolution. Bogen giver indsigt i praktisk havearbejde som anlæggelse af staudebede, nyttehave og woodlandhave, men du får også Malene Lei Rabens personlige tanker om havearbejdet, når hun deler ud af sine erfaringer som haveejer gennem 25 år og sin færd mod at blive gartner.

Måske drømmer du om at se sommerfugle sværme om din have? I havebogen SOMMERFUGLEHAVE af Michael Stoltze, Mona Klippenberg og Susan Trolle viser forfatterne dig, hvordan du skaber de rette vilkår i din have for lige netop sommerfugle.  Denne havebog forklarer på en inspirerende måde, hvordan du med enkle greb kan indrette din have for at tiltrække flest mulige sommerfugle.

Længslen efter det stille liv i pagt med naturen er større end nogen sinde før, og der er en stor interesse for at dyrke haver naturligt og med respekt for både dyr og miljø. Den kendte engelske havedesigner Noel Kingsbury viser i DEN NATURLIGE HAVE, hvordan du skaber og beplanter din have på en nutidig måde, hvor du bringer naturen ind i haven.

Er du på jagt efter en havebog, der kan inspirere til at få hele familien med i haven? HEJ HAVE! af Karina Demuth er den perfekte havebog til det formål. Det er her, hele familien finder alle de praktiske tips og tricks til havearbejdet. Undervejs lærer I, hvordan I sammen kan få naturen helt ind i jeres have, så pindsvinet får lyst til at bygge rede om efteråret og tøffe rundt med sine unger i skumringstimen om sommeren.

Måske er du ikke på udkig efter en traditionel havebog, men leder mere efter generel inspiration til din have? Eller måske bare en god bog at læse i haven efter arbejdet? Så snup SØREN RYGE FORTÆLLER med ud i havestolen og lad sig underholde af den populære havemands underfundige fortællinger: Man ser det hele for sig; det er som at være der selv.

Se alle vores havebøger her: