De jagtede jøder i gaderne og ville myrde PH: Her er historien om en voldelig og ekstrem dansk nazibevægelse

Den stærkt anmelderroste bog FØLG WILFRED! er historien om den danske nazist Wilfred Petersen, der formåede at skabe en af besættelsestidens mest ekstreme og jødefjendske nazistiske bevægelser i Danmark. 

 

Wilfred Petersen blev uden sammenligning den mest kontroversielle danske nazist, fra han dannede sit eget nazistiske parti i 1932 og frem til krigens sidste år.

 

Han blev samtidig en vigtig del af både den danske og nordiske fascismes historie.

 

»Wilfred Petersen havde det, man vil kalde karisma. Han havde en udstråling, som især udgrænsede unge følte sig tiltrukket af, og en særegen aktivistisk kreativitet. Han var en leder, der hele tiden fik nye ideer, hvis udførelse gang på gang resulterede i omverdenens opmærksomhed og var med til at tiltrække sympatisører«, siger forfatteren til bogen FØLG WILFRED! Claus Bundgård Christensen.

 

En medrivende og spændende fortælling ... historieskrivning, når den er allerbedst

 

Wilfred Petersen blev fører for en revolutionær politisk sekt, der godt nok kun talte 400-500 medlemmer, butik jødisk men som alligevel formåede at sætte et grundigt aftryk som besættelsestidens uden sammenligning mest voldelige og jødefjendske.

 

butikEksempelvis forsøgte de at brænde synagogen i Krystalgade ned, de overfaldt tilfældige mennesker på gaden, som de mistænkte for at være jøder og havde storstilede planer om blandt andet at myrde den kendte arkitekt, instruktør og samfundskritiker Poul Henningsen (PH).

 

Med Wilfred Petersen og folkene omkring ham som hovedpersoner udfolder bogen fortællingen om en radikaliseret subkultur og et miljø, hvor man udviklede sin egen version af nazismen, og hvor gadevold, gemen kriminalitet og aktivisme gik hånd i hånd.

 

På den ene side var Wilfred Petersen en antitysk modstandsmand, på den anden side sendte han sine folk ud for at jage og afpresse jøder.

 

Udkommet 10. maj 2022

Følg Wilfred!

Følg Wilfred!

”Følg Wilfred!” er fortællingen om Wilfred Petersen og hans folk, som vi følger fra mellemkrigstiden og ind i besættelsestiden, hvor de blev den mest kompromisløse af de nazistiske grupperinger.

Wilfred Petersen var fører for en revolutionær politisk sekt med få hundrede medlemmer – men alligevel fik han afgørende indflydelse på dansk nazismes historie. Med ham og folkene omkring ham som hovedpersoner udfolder bogen fortællingen om en radikaliseret subkultur og et miljø, hvor man udviklede sin egen version af nazismen, og hvor gadevold, gemen kriminalitet og aktivisme gik hånd i hånd. En skæbne uden fortilfælde i dansk politisk historie. Wilfred Petersen opnåede i både sin samtid og eftertiden status af fanatisk nazist, der samtidig var så uregerlig, at han ikke kunne sættes i bås. På den ene side var han en antitysk modstandsmand, på den anden side sendte han sine folk ud for at jage og afpresse jøder. Nu fortælles deres historie for første gang.