“Sidder du klar med Kleenex?” Fiona Valpy skriver bevægende fortællinger om stærke kvinder

 

Sætter du dig til rette med en Fiona Valpy-roman, kommer du på en tidsrejse i selskab med et galleri af stærke kvindekarakterer. Nu udkommer bestseller-forfatteren med to nye romaner på dansk.

 

“Sidder du klar med Kleenex? Det bliver du nødt til.”

Sådan skrev Feminas anmelder om Fiona Valpys roman ET HAV AF MINDER, da den udkom på dansk. Sad du også med to våde øjne og et hjerte i flammer, da du lagde bogen fra dig, kan du godt begynde at glæde dig – for der hele to bøger på vej fra den populære forfatters hånd.

 

I romanen BIAVLERENS LØFTE tager Abi et sommerjob på det gamle Château Bellevue i Frankrig, hvor hun støder på en historie, som hun ikke kan slippe. Pludselig er vi tilbage i 1938, hvor biavleren Eliane forelsker sig i Mathieu. Men da Anden Verdenskrig skyller ind over Europa, beslutter Eliane sig for at kæmpe i den franske modstandsbevægelse, og dermed kommer forelskelsen på en alvorlig prøve.

Når du har vendt sidste blad i dén bog, kan du se frem til at kaste dig over SYERSKEN I PARIS. Her skal du på en tidsrejse tilbage til Frankrig anno 1940, som på dette tidspunkt er besat af nazisterne. Tre unge syersker gemmer på hver deres hemmelighed, men én af dem er mere dyster end de andre. Først mange årtier senere bliver hemmeligheden opdaget af Harriet, som er taget til Paris for at lære sin familiehistorie at kende.

Fiona Valpy fortæller om Biavlerens løfte

Kærlighed og stærke kvinder

Forfatteren Fiona Valpy er født og opvokset i Storbritannien. Gennem sit voksne liv har hun også boet mange år i Frankrig, og selvom hun nu er flyttet til Skotland, så har det franske stadig en stor plads i hendes hjerte. Fiona Valpy Fiona Valpy med bog Et hav af minder

 

Det kan mærkes på forfatterens bøger, som er oversat til mere end 20 sprog, og som udspiller sig i spændet mellem de to nationer. Den altopslugende kærlighed og de stærke kvindelige karakterer – især kvinder, som levede gennem Anden Verdenskrig – synes at være en uudtømmelig kilde til inspiration for den frankofile forfatter. Elementer som også er grundingredienser i Fiona Valpys første bestseller ET HAV AF MINDER.

 

Romanen tager sit udgangspunkt i nutiden. Kendra besøger sin mormor, Ella, og den gamle dame beder sit barnebarn om hjælp til at få opfyldt sit sidste ønske: at skrive hendes hidtil ufortalte historie, som skal vise sig at være lidt af en romantisk neglebider. Pludselig er vi tilbage i 1937. Ella er purung og bruger sommeren på den idylliske franske ø Île de Ré, hvor hun forelsker sig i Christoph. Men da krigen brød ud, skiltes de to forelskede unge mennesker – måske for altid.

Kort sagt, så er der romantik og historisk drama i spandevis. Som Alt for Damerne skriver i deres anmeldelse af ET HAV AF MINDER, så er Fiona Valpys roman en “tårevædet fortælling om den første store kærlighed og om at turde gribe de muligheder, som livet forærer os.”

Kærlighed og stærke kvinder