Fem historiske romaner til juleferien

Mangler du en god, historisk roman til juleferien? Så har vi fem fantastiske og anmelderroste bud her. Her finder du blandt andet Kirsten Thorups blændende roman INDTIL VANDVID, INDTIL DØDEN om kærlighedens og krigens galskab, Anne Lise Marstrand-Jørgensens psykologiske drama MARGRETE I om kvinden, der samlede Norden og Maria Hellebergs store fortælling MIN KRISTIN om kærlighed, begær, politik og forræderi. 

 

Stor og blændende roman om kærlighedens og krigens galskab

Året er 1942. Harriets mand, Gerhard, er blevet skudt ned over Østfronten, hvor han kæmpede på tysk side mod kommunismen. Fyldt med sorg forlader den unge, danske Harriet Danmark og sine to små sønner på et børnehjem i Ålsgårde for alene at drage mod et mørklagt Tyskland. I München indkvarterer hun sig hos Gerhards tyske officerskollega Klaus, der er generalløjtnant i Luftwaffe, og hans danske kone, Gudrun, som begge tilhører den nazistiske overklasse. Men snart begynder de fornemme kulisser at slå revner, og kærlighedens og krigens galskab træder frem.

Derfor skal du læse INDTIL VANDVID, INDTIL DØDEN: Kirsten Thorup har skrevet er en gribende fortælling om civilbefolkningens vilkår under anden verdenskrig, og om hvordan vold, angst og modstand spreder sig på den indre front - en skildring af kvindernes og børnenes krig.

 

Det skrev pressen:

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
POLITKEN

”Det er berusende læsning.”

”Det særligt fængende ved bogen – der ellers også fænger nok rent handlingsmæssigt– ligger uden tvivl i Harriets stemme som fortæller (...).”


★★
BERLINGSKE

”(…) forførende, foruroligende og fandens fremragende roman om menneskelig forstillelse og forsvarsmekanismer, om frygt og flugt, om krig og kærlighed.”

Indtil vanvid, indtil døden

Indtil vanvid, indtil døden

Efteråret 1942. Et overfyldt tog bevæger sig ned gennem  det mørklagte Tyskland. Med om bord er den unge danske kvinde Harriet, som har efterladt sine to små sønner på et børnehjem i Ålsgårde og nu er på vej mod München. Hendes mand, Gerhard, er blevet skudt ned over Østfronten, hvor han kæmpede på tysk side mod kommunismen, og midt i sorgen brænder Harriet efter at handle, konfrontere sig med krigen, bidrage med noget.

I München indkvarterer hun sig hos Gerhards tyske officerskollega Klaus og hans danske kone, Gudrun. Klaus er generalløjtnant i Luftwaffe, og ægteparret tilhører den nazistiske overklasse. I deres pragtvilla flyder sherryen, og interiøret er som i en hollywoodfilm. Men snart begynder de fornemme kulisser at slå revner, og en grusom virkelighed træder frem.

Kirsten Thorups INDTIL VANVID, INDTIL DØDEN er en roman om kærlighedens og krigens galskab. Et portræt af en kvinde, som for enhver pris vil være loyal mod sin mand, men insisterer på at forholde sig neutral til nazismen – alt imens vold, angst og modstand spreder sig på den indre front: kvindernes og børnenes krig.

PRIS299,95 kr.

En dramatisk historie fra den jyske hede om hævn, kærlighed, fortabelse og den reneste ondskab

Året er 1754. En vogn kommer kørende over den øde jyske hede. Der er en kaptajn på vognen, Ludwig von Kahlen. Han er kommet for at betvinge vinden og sandet. Han vil bevise, at ørkenen kan opdyrkes. Ingen ved, hvem der ejer heden. Den brutale godsejer til Hald, Schinkel, mener, at den er hans – og han skyr ingen midler for at få sin vilje. En sommerdag kommer den gådefulde Ann Barbara vandrende over heden.

Derfor skal du læse KAPTAJNEN OG ANN BARBARA: I romanen rejser Ida Jessen så langt tilbage i tiden, som hun aldrig har været før – til 1700-tallets enevælde, hvor bønderne var godsejernes personlige ejendom. Roman er skrevet med inspiration fra en række historiske personer og hændelser, dengang kongen iværksatte forsøg på at opdyrke den magre, jyske hede. Kaptajn Ludwig von Kahlen og godsejer Schinkel – to af romanens hovedpersoner – har begge levet i virkeligheden.

 

Det skrev pressen:

★★★★★
DAGBLADENES BUREAU

”(…) et mesterstykke leveret af en af vores allerstørste forfattere.”

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
POLITIKEN

”(…) en formidabel roman, der lever i kraft af snarrådige kvinder og en mystisk mand.”

Kaptajnen og Ann Barbara

Kaptajnen og Ann Barbara

Året er 1754. En vogn kommer kørende over den øde jyske hede. Der er en kaptajn på vognen, Ludwig von Kahlen. Han er kommet for at betvinge vinden og sandet. Han vil bevise, at ørkenen kan opdyrkes. Ingen ved, hvem der ejer heden. Den brutale godsejer til Hald, Schinkel, mener, at den er hans – og han skyr ingen midler for at få sin vilje. En sommerdag kommer den gådefulde Ann Barbara vandrende over heden.

KAPTAJNEN OG ANN BARBARA er en western fra den jyske hede om dengang landet endnu skulle erobres, om en indædt og kompromisløs mand og om den kvinde, der bliver hans allierede. En intens og dramatisk historie om kampen mod rå naturkræfter, om store drømme og endnu større ofre, om hævn og disciplin, kærlighed, fortabelse og den reneste ondskab.

PRIS299,95 kr.

Stærkt psykologisk drama om kvinden, der samlede Norden

I 1363, da Margrete er 10 år gammel, mister hun sin elskede storebror, Kristoffer. Hendes far, Valdemar Atterdag, står nu uden en tronarving. For at få det politiske spil til at gå op bliver Margrete giftet bort til den 13 år ældre norske kong Håkon, og det forventes, at en ny tronarving skal fødes hurtigst muligt.

Da Valdemar Atterdag dør, og der ingen indlysende tronfølger er, lykkes det Margrete at få valgt sin femårige søn til konge af Danmark. Hun regerer på hans vegne og har allerede tidligt en tydelig drøm om fremtiden: Norden skal samles til ét rige – og hun skal stå i spidsen. Den unge Margrete trodser rammerne for et kvindeliv i middelalderen og sætter sig for at bruge magten til at skabe fred.

Derfor skal du læse MARGRETE I: Anne Lise Marstrand-Jørgensen har skrevet et gribende psykologisk, portræt af en usædvanlig politisk begavelse, der bliver ved med at fascinere på tværs af århundreder; en fortælling om middelalderens Norden, om ensomhed og drift, kærlighed, tro og overtro. Romanen er desuden nomineret til DR Romanprisen 2021.

 

Det skrev pressen:

★★★★★★ 
JYLLANDS-POSTEN

”(…) en storslået historisk roman om Valdemar Atterdags legendariske datter og den turbulente periode, hvori hun levede og regerede.”

 

★★★★★
BERLINGSKE

”Marstrand-Jørgensen fletter behændigt historiske fakta ind i fiktionens vingefang, modulerer her og der på kilder og aktørers betydning og rolle uden at miste fokus eller greb om historien.”

Margrete I

Margrete I

Et psykologisk drama om en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder.

Allerede som tiårig bliver Margrete gift med Norges konge og sendt hjemmefra. Hun er Valdemar Atterdags yngste datter, født i 1353, og hendes opgave i Norge er enkel: Hun skal føde en arving til den norske trone og knytte rigerne tættere sammen.

Da Valdemar dør uden at efterlade sig en søn, er der ingen indlysende tronfølger. På trods af interne stridigheder og truslen om krig udefra lykkes det Margrete at få valgt sin femårige søn til konge af Danmark. Hun regerer på hans vegne og har allerede tidligt en tydelig drøm om fremtiden: Norden skal samles til ét rige – og hun skal stå i spidsen.

Historien om Margrete I rækker ud over hendes samtid. Det er en roman om, hvordan en ung kvinde trodser rammerne for et kvindeliv i middelalderen og sætter sig for at bruge magten til at skabe fred. Det er et gribende psykologisk portræt af en usædvanlig politisk begavelse, der bliver ved med at fascinere på tværs af århundreder; en fortælling om middelalderens Norden, om ensomhed og drift, kærlighed, tro og overtro.

PRIS299,95 kr.

Smuk psykologisk fortælling om lysende kærlighed og formørkede sind, kunstnerliv, sygdom og selvmord

Carl Fischer bliver født i Vejle, og hans sarte og religiøse mor ser hurtigt sønnens særlige talent. Men da moren dør, må Carl flytte til sin far i København og et helt anderledes, mørkere liv. Som ung kunstner møder Carl skuespileleven Ely, som sidder model for ham. De forelsker sig stormende i hinanden, og Ely bliver hurtigt gravid. Da Carl skuffer hende dybt, forlader hun ham, og barnet bliver sat i pleje. Men kærligheden fører dem sammen igen, og da sønnens plejemor dør af den spanske syge, må de tage den fireårige dreng til sig. Et ulmende følelsesfuldt familieliv begynder og udvikler sig dramatisk, da Ely beder sin yngre søster sidde model for Carl. Det resulterede i, at Elys søster blev gravid og måtte flytte fra familien.

Derfor skal du læse HVOR LYSET ER: Malene Ravn har skrevet en smuk, historisk roman om kunstneren Carl Fischers liv fra 1892 - 1962, om Carl og Elys store kærlighed – og den pris de og deres nærmeste betaler for den. Romanen er desuden nomineret til DR Romanprisen 2021.

 

Det skrev pressen:

★★★★★
JYLLANDS-POSTEN

”(...) en medrivende og tankevækkende bog skrevet af et empatisk menneske.”

 

★★★★★
FEMINA

“Malene Ravn skriver utrolig gnidningsfrit og fortæller den dramatiske familiehistorie med overskud.”

 

Hvor lyset er

Hvor lyset er

HVOR LYSET ER af Malene Ravn er en historisk roman om kunstneren Carl Fischers liv fra 1892 - 1962, om Carl og Elys store kærlighed – og den pris de og deres nærmeste betaler for den.

Carl bliver født i Vejle, og hans sarte og religiøse mor ser hurtigt sønnens særlige talent. Men da moren dør, må Carl flytte til sin far i København og et helt anderledes, mørkere liv.

Som ung kunstner møder Carl skuespileleven Ely, som sidder model for ham. De forelsker sig stormende i hinanden, og Ely bliver hurtigt gravid.

Da Carl skuffer hende dybt, forlader hun ham, og barnet bliver sat i pleje. Men kærligheden fører dem sammen igen, og da sønnens plejemor dør af den spanske syge, må de tage den fireårige dreng til sig. Et ulmende følelsesfuldt familieliv begynder – og udvikler sig dramatisk, da Ely beder sin yngre søster sidde model for Carl. 

 

PRIS299,95 kr.

Stor fortælling om en af de vildeste kvinder i 1500-tallets Skandinavien - adelskvinden Kristina Gyldenstjerne

I år er det 500 år siden at konflikten mellem tilhængere af Kalmarunionen og den svenske adel og gejstlighed, som krævede svensk uafhængighed af Danmark, på tragisk vis resulterede i massakren, der rystede hele Norden: Det Stockholmske Blodbad. Min Kristin af Maria Helleberg er en stort anlagt roman om netop denne massakre og ikke mindst om én af de mest vilde kvindeskæbner i 1500-tallets Sverige og Skandinavien; Kristina Gyllenstjerne (1494-1559).

Derfor skal du læse MIN KRISTIN: Maria Helleberg, der er forfatteren til bestsellerbøgerne Kvinderne fra Thy og Søstrene fra Thy, er aktuel med denne nye roman, som emmer af storpolitik, kærlighed, begær, fødsler, forræderi og mord. Om en kvinde i centrum af magten og om hendes kamp mod uretfærdighed og overmagt.

 

Det skrev pressen:

♥ ♥ ♥ ♥ 
POLITIKEN

”Maria Helleberg leverer et overbevisende portræt af 1500-tallets voldsomme konflikter i Norden.”

 

★★★★★
KRISTILIG DAGBLAD

”Maria Hellebergs sidste bind om Reformationen imponerer.”

Min Kristin

Min Kristin

Min Kristin af Maria Helleberg er en stort anlagt og underholdende roman om en af de vildeste kvindeskæbner i 1500-tallets Sverige og Skandinavien – adelskvinden Kristina Gyldenstjerne (1494-1559). En roman om storpolitik, kærlighed, begær, fødsler, forræderi og mord. Om en kvinde i centrum af magten, helt inde i kernen af de store historiske begivenheder, der finder sted i hendes levetid; om hendes kamp mod uretfærdighed og overmagt – og hendes ukuelige lyst til at leve på trods af alle tab.

Min Kristin er tredje selvstændige bind i Maria Hellebergs trilogi om Norden omkring Reformationen. De to første er Sommerfugl og Stormene, der begge udgives i nye udgaver samtidig med Min Kristin. Hver bog kan læses selvstændigt.

PRIS349,95 kr.