De bedste bøger til din vinterferie

Hvis årets vinterferie ikke bliver tilbragt på ski i Alperne eller på vandretur i de norske fjelde, men snarere i sommerhus med familien eller inden får hjemmets fire vægge, så er det vigtigt at have styr vinterferielæsningen. Derfor har vi samlet en række fantastiske bøger, som du kan forsvinde ind i, mens du holder en velfortjent pause.
God fornøjelse og god ferie!

 

Gribende romaner

Har du læst Anne Lise Marstrand-Jørgensens gribende og håbefulde roman om østtyske flygtninge på flugt fra russernes indtog? Så bør du læse SÅ LÆNGE CITRONTRÆERNE GROR, der skildrer en helt almindelige piges liv under den barske krig i Syrien. 

Med politiet på arbejde

Er du til ægte true-crime, så tag med politiet på arbejde i disse to krimier. Opklar knivdrabet på den unge kvinde med Robert Galbraith eller få Lisa Holfjords helt nye psykologisk thriller om bedrag, magtmisbrug og systemvold.

Ferietid er kagetid

Man kan næsten allerede dufte kagerne, der bliver taget ud af ovnen, og smage den smeltede chokolade, der løber ned af kagerne. Ja, hvem kan ikke lide en god kage, og i ferien er der ingen undskyldninger for ikke at have tiden til at gå i køkkenet. Få gode opskrifter på de lækreste kager, for både store og små.

Når børn får gode idéer

Underhold børnene med de bedste og skøreste fortællinger fra børneuniversets favoritfortællere. 

Livet i politik på godt og ondt

Hvordan forløber dagene sig inde på Christiansborg? Og hvordan er det at være politiker i dagens Danmark? To politikere fortæller om livet i politik – på godt og på ondt.

Kærlighed og gamle huse

Banker dit hjerte for romantiske og til tider en smule stridige fortællinger? Så har vi her to gode bud, der kan få dig i den helt rette stemning.

Aktuelle klassikere

Er du til storslåede og mesterlige klassikere, skal du læse med her. Få to romaner, der skildrer livet gennem overlevelse og flugt.  

Klasse, Køn & Kamp

Har du læst Glenn Bechs debutroman, der slog benene væk under anmelderne, bør du læse den højaktuelle roman, SAMLING. Her får du fortællingen om en sort, ung britisk kvindes liv, der vover at tage kontrol over sin egen historie, også selvom det kan koste hende livet.