Saynab Farah Dahir om det fede liv

Forfatteren bag #bucketlist er tilbage med tween-trilogi om selvkærlighed.

Af Mathilde Johanne Kristiansen

 

Hvad handler CAMP, KYS & KAOS OM?

CAMP, KYS & KAOS handler om 14-årige Sarah, der er forelsket i sin bedste ven. Hun er helt sikker på, at han nok skal få øjnene op for hende, hvis bare hun taber sig. Faktisk er hun overbevist om, at ALLE hendes problemer løser sig, så snart hun bliver tynd …”

Hvordan opstod ideen til bogen?

CAMP, KYS & KAOS er skrevet i forbindelse med Gyldendals romankonkurrence om kærlighed til tweens, hvor man kunne vinde 100.000 kroner og en udgivelse. Jeg havde aldrig skrevet til tweens før, men konkurrencen inspirerede mig alligevel (måske var det også de 100.000 kr.). Jeg fik i hvert fald lyst til at skrive om en af de vigtigste former for kærlighed, nemlig selvkærlighed. Kærlighed til ens trofaste følgesvend gennem hele livet. Jeg vandt ikke førstepræmien, men jeg vandt da en udgivelse, så jeg er ret glad!

Faktisk er 14-årige Sarah overbevist om, at ALLE hendes problemer løser sig, så snart hun bliver tynd … 

Kan du give os en lille rundvisning i bogens karaktergalleri?

”Vi følger 14-årige Sarah gennem bogen, men vi bliver også introduceret til flere vigtige nøglekarakterer, blandt andet hendes nye camp-venner, Maria og Samuel. Det fede liv er en triologi om Sarah, Maria og Samuel, og CAMP, KYS & KAOS er Sarahs bog.”

Jeg fik lyst til at skrive om en af de vigtigste former for kærlighed, nemlig selvkærlighed 

Hvilken slags læseoplevelse, vil du gerne give dine læsere?

”Læsning har altid været en virkelighedsflugt for mig, og det vil jeg rigtig gerne videregive til mine læsere. Jeg gad godt at give dem et par timers pusterum, hvor de ikke skal tænke på hverdagen, men bare leve sig helt og aldeles ind i historien.”'

Er der nogle særlige temaer, du gerne vil skrive mere om i fremtiden?

”Jeg vil jo skrive om ALT. Om alle temaer i alle genrer til alle aldre. Jeg vil det hele, og jeg nægter at vælge, så det kommer mest an på mit humør.”

 

Det fede liv 1 - Camp, kys og kaos

Det fede liv 1 - Camp, kys og kaos

"Jeg er tyk. På den der mine-forældre-og-læge-sender-mig-på-fedecamp-måde.”

For 14-årige Sarah er sundhedstilbuddet for tykke børn og unge lig med social død. Men hvad hvis campen rent faktisk kan gøre det, den lover? Så vil Lucas måske endelig få øjnene op for hende. Faktisk vil ALLE hendes problemer løse sig, hvis hun bare bliver tynd … Og det med campen er der vel ingen, der behøver at vide?

Camp, kys og kaos er første bind i Det fede liv – en serie om at føle, at verden ikke har plads til én, men også om håb, selvkærlighed og om at lære at lytte til sin egen stemme."