34_checkmark

Fragt kun 29,95 kr. 

Marianne Iben Hansen inviterer os indenfor i sit rimunivers

Hun kaldes rimdronningen. Men faktisk ser hun ikke nødvendigvis sin nye bog DEN ER FIN, APPELSIN som en samling rim. For Marianne Iben Hansen giver det nemlig ikke mening at sætte rammer for rimene. De kommer af sprogleg og fabulering fra fantasiens eget rum. Her inviterer hun os til et kig indenfor i hendes eget rimunivers. 


Fortalt til Mathilde Johanne Kristiansen // 

Marianne Iben Hansen (venstre) har rimet DEN ER FIN, APPELSIN frem og Zarah Juul (højre) har illustreret bogen.  

"For mig er DEN ER FIN, APPELSIN en leg. Leg med ord, leg med navnene på frugter og grøntsager og leg med at give den mad, vi spiser, forskellige personligheder. Legen ligger i teksten og i Zarah Juuls skønne, sprælske tegninger af grøntsagernes liv". 

"Det startede faktisk med denne lille bitte tekst: Sådan, sådan, sådan, sådan, så danser bananen ballet. Jeg kan ikke forklare, hvad der er godt ved det. Det er sjovt at sige, jeg bliver glad i kroppen og ser en balletbanan for mig. Og sådan har det været hele vejen igennem. De fleste ideer er ikke kommet fra hovedet, men fra ordenes smag så at sige. Derfor har der ligget en fil på min 
computer i flere år, der hed ”Frugt og grønt..” En gang imellem har jeg taget den frem, og så er der spontant kommet et eller to ”rim” til".

"Jeg elsker den måde, rim og rytme kan gøre teksten sanselig på. Jeg elsker den humor, der bor i den rimede form. Og jeg har ikke videnskabeligt belæg for det, men jeg tror på, at historier, der er skrevet på let flydende rim, åbner forskellige døre ind i sproget for børn. Nogen kan nyde at være med på rytmen i et godt omkvæd. Nogen kan engagere sig i historien. Nogen kan opleve et rim som en ligning, der skal gå op. Rim åbner vores normale opfattelse af ordene som betydningsbærere og giver os mulighed for at opleve dem som lyd, som noget, der er sjovt at sige, noget, man kan lære udenad, øve sig i at sige hurtigt eller fabulere videre på".

"Det kunne meget let være endt som et pædagogisk projekt - “med et rim om hver af de frugter og grøntsager, som vi gerne vil lære børn at kende og sætte pris på.” Det var slet ikke det, jeg ville". 

"Men... jeg ser faktisk ikke DEN ER FIN, APPELSIN som en samling rim. Jeg ser den som en samling af små fantasifalbelader og sprogleg over temaet frugt og grønt. At det meste rimer, er bare for at give de små tekster en ramme at stå klart frem i. Et par af teksterne rimer slet ikke. Jeg har ikke sat mig og taget grøntsagerne fra en ende af. Lethed har været den røde tråd. Det kunne meget let være endt som et pædagogisk projekt - “med et rim om hver af de frugter og grøntsager, som vi gerne vil lære børn at kende og sætte pris på.” Det var slet ikke det, jeg ville". 

"Jeg håber, man vil læse bogen med den indstilling - med lethed og lyst til at lege Måske kan et par 
citater blive hængende som talemåder, måske kan bogen vække en slags leg i familien, og betyde, at man selv begynder at lave rim og ordspil om alt muligt i hverdagen - slik, sutsko, regnvejr … eller myrer (som jo ikke er til at styre)."

Den er fin, appelsin

Den er fin, appelsin

Rim, fnis og finurligheder

om frugt og grønt - for børn fra cirka 2 år.

 

Mød hvidkål og hvadkål 

himmel og jordbær 

en mango, der danser tango 

og mange flere. 

PRIS116,95 kr.