5 fantasybøger til at forsvinde for en stund

Vi guider dig til fem fantastiske fantasybøger både børn og voksne vil nyde at træde ind i, når hverdagen savner lidt overnaturlighed og magi.

JERNULVEN - Drama, blod og begær i selskab med Norges ukronede fantasydronning.  

Vil du med til Nàklav, verdens mest usandsynlige hovedstad? Hvor alt kan købes for penge - ifølge rygterne også evigt liv?  

I Siri Pettersens JERNULVEN møder du Juva - en benhård 19-årig jæger, der trods sin unge alder er uovertruffen til at nedlægge ulve. Hun kommer fra en familie af blodlæsere. Selv synes hun, de er nogle svindlere, og hun har svoret aldrig at blive en af dem.  Men de uhyggelige evigt unge Vardari truer, og snart må Juva se sin families arv i øjnene. Og dermed også det barndomsminde, hun har kæmpet for at glemme: Dengang hun så djævelen.  

Siri Pettersen er kendt for den populære serie RAVNERINGENE. JERNULVEN er første bind i VARDARI. En selvstændig serie der udspringer af universet. Berlingske Tidende har sendt fem stjerner efter JERNULVEN med ordene: “Fuldstændig forrygende fortalt med mange metaforer, referencer og feministiske manifestationer. Plottet er labyrintisk fængslende dialogerne er spændstige, og handlingen byder på både smerte, sorg, sex og skarpe spændingskurver.  

Anbefales fra 14 år.  

Vardari 1 - Jernulven

Vardari 1 - Jernulven

Jernulven er et fængslende fantasymysterium med nordiske rødder, om blod, begær og afhængighed. Det er den første bog i trilogien Vardari, en selvstændig fortsættelse Ravneringene.

Juva hader blodlæsere. De hyldes for at kunne tyde sandheden, men er ikke andet end svindlere, der udnytter folks frygt, for penge og for magt. Det ved Juva kun alt for godt, hun kommer nemlig selv fra en familie af blodlæsere, og har svoret aldrig at blive en af ​​dem. Men da familien trues af Vardari, de uhyggelige, der aldrig bliver gamle, er Juva nådesløst viklet ind i jagten på blodlæsernes arv: en mørk hemmelighed, der engang ændrede verden og kan gøre det igen. For at overleve skal hun konfrontere det barndomsminde, hun har kæmpet for at glemme: dengang hun så djævelen.

ET MAGISK ÅR: Fortryl hverdagen.  

I tvivl om hvad du skal give en Harry Potter-fan i julegave? HARRY POTTER – ET MAGISK ÅR giver alle Harry Potter-fans en lille magisk godbid at glæde sig over hver dag.  

ET MAGISK ÅR
er en flot årskalenderbog, hvor man for hver af årets dage får en lille tekst med et gyldent, magisk eller mindeværdigt øjeblik fra en af de syv Harry Potter-bøger. 

ET MAGISK ÅR rummer også skitser og tegninger, der ikke før er offentliggjorte. Zoom ind på istapperne på Hogwarts’ sneklædte tårne, se ind i Albus Dumbledores dansende øjne, og mærk den forjættende travlhed i Diagonalstræde. 

Harry Potter - Et magisk år

Harry Potter - Et magisk år


Harry Potter - Et Magisk År giver alle Harry Potter-fans en lille magisk godbid at glæde sig over hver dag: En flot årskalender, hvor man for hver af årets dage får en lille tekst med et gyldent, magisk eller mindeværdigt øjeblik fra en af de syv Harry Potter-bøger. Citaterne følges af Jim Kays legendariske illustrationer fra de fire første illustrerede udgaver af Harry Potter-bøgerne. Derudover rummer bogen et antal hidtil ikke offentliggjorte blyantskitser og forberedende tegninger, så læseren kan få et helt unikt indblik i tegnerens skitsebog.

Harry Potter – Et Magisk År tager læserne med på en uforglemmelig rejse gennem årenes gang på Hogwarts og i troldmandsverdenen. Jim Kays fabelagtige illustrationer og de mange skattede citater fra J.K. Rowlings Harry Potter-bøger bringer al troldmandsverdenens magi, skønhed og forunderlighed til live. 

Det er en uimodståelig bog for enhver, der har været tryllebundet af den berømte troldmandsdreng. Jim Kay viser os istapperne på Hogwarts’ sneklædte tårne, Albus Dumbledores dansende øjne og den forjættende travlhed i Diagonalstræde – og mange andre mindeværdige karakterer, øjeblikke og højtider fra Harry Potters univers.


 

JORDEN UNDER OS 2 - DEN FØRSTE STJERNE: Saftig todelt teen-dystopi  

Line Kyed Knudsen fortsætter sin nervepirrende YA-dystopi JORDEN UNDER OS

I andet bind DEN FØRSTE STJERNE er du atter skræmmende til stede i en fremtid, hvor der ikke er mange mennesker tilbage på jorden. I stedet har uhyggelige rumeksistenser invaderet planeten. 
 
Oprørsbevægelsen PONS kæmper for en bedre fremtid, mens klodens Præsident Star bygger en hemmelig rumstation til de riges redning.  

Vi følger oprøret mod et smuldrende samfundssystem, forræderiske forældre og dræbende uhyrer gennem præsidentens egen søn teenagesøn Titan og Vega - en pige fra landbrugszonen Grape Valley. De må bruge mod, beslutsomhed og kærlighed i kampen mod de onde kræfter, der forsøger at redde sig selv på bekostning af det, der er tilbage af verden.  
 
DEN FØRSTE STJERNE er den dramatiske efterfølger til DE SIDSTE ZONER og afslutningen på den fascinerende og skræmmende JORDEN UNDER OS-duologi af Line Kyed Knudsen! 

Anbefales fra 12 år.  

 
Jorden under os 2 - Den første stjerne

Jorden under os 2 - Den første stjerne

Dette er bind to og den dramatiske afslutning på miniserien JORDEN UNDER OS, som består af 1: "De sidste zoner" samt 2: "Den første stjerne".

Serien foregår i en uhyggelig fremtid om cirka 100 år. Der er ikke mange mennesker tilbage på Jorden, som er blevet invaderet af nogle uhyggelige eksistenser fra rummet. 

De to unge hovedpersoner, Vega og Titan, mødte hinanden i bind 1. I starten af bind 2 har Vega sluttet sig til oprørsbevægelsen PONS. Titan bliver derimod holdt i kort snor af sin far, præsident Star. Star har i al hemmelighed bygget rumstationen Ikaros, hvortil han og samfundets øvrige spidser og deres familier skal flygte, inden de uhyggelige væsner udsletter alt liv på Jorden.

Men hvad med resten af befolkningen? Og hvor er Vegas rigtige mor? Har hun fundet planeten, Goldie 22, hvor alt det onde måske stammer fra?

En medrivende og dramatisk fremtidsdystopi med to stærke unge hovedpersoner, der hver især og sammen kæmper mod et smuldrende samfundssystem, forræderiske forældre og dræbende uhyrer. De må bruge mod, beslutsomhed og kærlighed i kampen mod de onde kræfter, der forsøger at redde sig selv på bekostning af det, der er tilbage af verden.

GREYSTONE 1 - DE FREMMEDE – Familiemysterium for fuld udblæsning  

De tre Greystone-børn har levet trygt og lykkeligt velvidende om, hvem de er i familien. En overbeskyttende storebror, en matematikelskende mellemsøster og en sød og fjollet lillebror. Sådan er Chess, Emma og Finn. Indtil de opdager, at tre børn er blevet kidnappet. Tre børn med de præcis samme navne, alder og fødselsdatoer som dem.  

Hvem er de fremmede børn, der minder forbavsende meget om dem selv?  

DE FREMMEDE er første bind i Margarat Haddix Petersons trilogi om Greystone-familien er et fængende mysterium fuldt med koder, gåder, skjulte rum og familiehemmeligheder.  

“Spænding, mystik, koder og opdagelsen af en parallelverden er alle ingredienser i første del af en lovende serie for mysteriehungrende børn […] Man er simpelthen indfanget fra første side” skriver Britta Voergaard Poulsen i sin anmeldelse for Litteratursiden.  

GREYSTONE 1 - DE FREMMEDE er velegnet til højtlæsning fra ca. 9 år og selvlæsning fra ca. 11 år.  

Greystone 1 - De fremmede

Greystone 1 - De fremmede

Hvad gør dig til den, du er?

Det troede Greystone-børnene, de vidste. Chess har altid været beskyttende over for sine mindre søskende, Emma har altid elsket matematik, og Finn har altid bare gjort det, Finn er bedst til – at fjolle nuttet rundt og blive forkælet. De har altid været en lykkelig familie, de tre og deres mor.

Men alt ændrer sig, da nyheden om tre kidnappede børn kommer frem. For de tre forsvundne børn har samme navne, samme alder og præcis samme fødselsdatoer som Greystone-børnene. Det bizare tilfælde får dem til at spekulere på, hvem de fremmede egentlig er? Men før Chess, Emma og Finn kan nå at spørge deres mor om det, tager hun på en pludselig forretningsrejse og efterlader sig mystiske spor. Spor, der fører børnene til komplekse gåder, skjulte rum og en farlig hemmelighed, der truer med at vende verden, som de kender den, på hovedet.

Spændende højtlæsning til drenge og piger fra ca. 9 år og selvlæsning fra ca. 11 år.

Pressen skriver:

»En spændende og velskrevet fortælling, hvor vi skiftes til at følge de 3 børns oplevelser. Her er mystik, koder, gåder og skjulte rum i den helt rette blanding […] Spændende fra side 1. Anbefales klart.«
- Pia Gunilla Park, Lektør

»Hvis man godt kan lide En ulykke kommer sjældent alene, Løven, heksen og garderobeskabet og de gamle, nyligt genoptrykte travere med Enid Blytons De fem, så vil man synes rigtig godt om Greystone – De fremmede […] De fremmede er virkeligt spændende, og man kan næsten ikke vente med at få forklaringen på det meget mærkelige plot. Bogen er for børn fra ni år, men den har adskillige elementer der kan tiltale unge og voksne, og handlingen er raffineret udtænkt.«
- Birte Strandby, Bogvægten

»Hvad er det der foregår? Det spørgsmål dukker op allerede en side inde i bogen - og det holder mig fanget hele vejen igennem. Greystone 1. De fremmede er et vaskeægte mysterium fyldt med koder og spor, som børnene skal løse for at finde deres mor igen. Det kræver at læseren er vågen og åben, for der er meget at holde styr på […] Er du til mysterier og spænding er det her helt sikkert en bog for dig. Men gør klar til at sætte tid af, for når du først er begyndt, er det ikke til at stoppe igen.«
- Rikke Dyrhave, Æseløre

»Historien er spændende og sproget er stærkt. Der er kræset for det, og samtidig med at det langsomt lukker op for mystikken om Greystone, børnene og plottet, dvæler og kæler det for de sproglige detaljer, og gør det svært ikke at læse videre […] Greystone – De fremmede er en rigtig god roman med et mysterium, der skal løses. Samtidig er det en spændende rejse at følge med på. Både børn, unge og voksne vil kunne glæde sig over denne fine roman.«
8/10 - Bookeater

»Spænding, mystik, koder og opdagelsen af en parallelverden er alle ingredienser i første del af en lovende serie for mysteriehungrende børn […] Man er simpelthen indfanget fra første side.«
- Britta Voergaard Poulsen, Litteratursiden

IMPERIETS ARVINGER   - Fascinerende rumeventyr med seje helte

"En neglebidende galaktisk historie" kaldte Ekstra Bladet BORTFØRT, første bind i IMPERIETS ARVINGER-serien af svenske Oskar Källner, der er ledsaget af Karl Johnssons imponerende tegnede univers.  

Der er fuld smæk på både action og eventyrfornemmelserne, i IMPERIETS ARVINGER-fortællingerne, hvor et søskendepar kommer ud på en skræmmende og spændende rummission 

Alice og Elias bor i et stille villakvarter med deres forældre. Men en aften forsvinder deres mor, og deres far bliver anholdt af politiet, mistænkt for at været indblandet i forsvindingen. Alice og Elias tager ud for at finde moren, men møder i stedet rumvæsnet Brock, som er ude for at lede efter et besætningsmedlem fra hans rumskib. Og snart viser det sig, at Brock og de to søskende har en fælles fjende … 

Anbefalet fra 10 år.  

Imperiets arvinger 1 - Bortført

Imperiets arvinger 1 - Bortført

Alice og Elias bor i et stille villakvarter med deres forældre. Men en aften forsvinder deres mor, og deres far bliver anholdt af politiet, mistænkt for at været indblandet i forsvindingen. Alice og Elias tager ud for at finde moren, men møder i stedet rumvæsnet Brock, som er ude for at lede efter et besætningsmedlem fra hans rumskib. Og snart viser det sig, at Brock og de to søskende har en fælles fjende …

Bortført er første del af science-fiction-serien Imperiets arvinger. Et actionfyldt rumeventyr om skræmmende møder med det ukendte. Med flotte farvelilustrationer.