5 fantasybøger til at forsvinde for en stund

Vi guider dig til fem fantastiske fantasybøger både børn og voksne vil nyde at træde ind i, når hverdagen savner lidt overnaturlighed og magi.

VARDARI - Drama, blod og begær i selskab med Norges ukronede fantasydronning

Vil du med til Nàklav, verdens mest usandsynlige hovedstad? Hvor alt kan købes for penge - ifølge rygterne også evigt liv?  

I Siri Pettersens JERNULVEN møder du Juva - en benhård 19-årig jæger, der trods sin unge alder er uovertruffen til at nedlægge ulve. Hun kommer fra en familie af blodlæsere. Selv synes hun, de er nogle svindlere, og hun har svoret aldrig at blive en af dem.  Men de uhyggelige evigt unge Vardari truer, og snart må Juva se sin families arv i øjnene. Og dermed også det barndomsminde, hun har kæmpet for at glemme: Dengang hun så djævelen.  

Siri Pettersen er kendt for den populære serie RAVNERINGENE. JERNULVEN er første bind i VARDARI. En selvstændig serie der udspringer af universet. Berlingske Tidende har sendt fem stjerner efter JERNULVEN med ordene: “Fuldstændig forrygende fortalt med mange metaforer, referencer og feministiske manifestationer. Plottet er labyrintisk fængslende dialogerne er spændstige, og handlingen byder på både smerte, sorg, sex og skarpe spændingskurver.  

Anbefales fra 14 år.  

ET MAGISK ÅR: Fortryl hverdagen

I tvivl om hvad du skal give en Harry Potter-fan i julegave? HARRY POTTER – ET MAGISK ÅR giver alle Harry Potter-fans en lille magisk godbid at glæde sig over hver dag.  

ET MAGISK ÅR
er en flot årskalenderbog, hvor man for hver af årets dage får en lille tekst med et gyldent, magisk eller mindeværdigt øjeblik fra en af de syv Harry Potter-bøger. 

ET MAGISK ÅR rummer også skitser og tegninger, der ikke før er offentliggjorte. Zoom ind på istapperne på Hogwarts’ sneklædte tårne, se ind i Albus Dumbledores dansende øjne, og mærk den forjættende travlhed i Diagonalstræde. 

Harry Potter - Et magisk år

Harry Potter - Et magisk år


Harry Potter - Et Magisk År giver alle Harry Potter-fans en lille magisk godbid at glæde sig over hver dag: En flot årskalender, hvor man for hver af årets dage får en lille tekst med et gyldent, magisk eller mindeværdigt øjeblik fra en af de syv Harry Potter-bøger. Citaterne følges af Jim Kays legendariske illustrationer fra de fire første illustrerede udgaver af Harry Potter-bøgerne. Derudover rummer bogen et antal hidtil ikke offentliggjorte blyantskitser og forberedende tegninger, så læseren kan få et helt unikt indblik i tegnerens skitsebog.

Harry Potter – Et Magisk År tager læserne med på en uforglemmelig rejse gennem årenes gang på Hogwarts og i troldmandsverdenen. Jim Kays fabelagtige illustrationer og de mange skattede citater fra J.K. Rowlings Harry Potter-bøger bringer al troldmandsverdenens magi, skønhed og forunderlighed til live. 

Det er en uimodståelig bog for enhver, der har været tryllebundet af den berømte troldmandsdreng. Jim Kay viser os istapperne på Hogwarts’ sneklædte tårne, Albus Dumbledores dansende øjne og den forjættende travlhed i Diagonalstræde – og mange andre mindeværdige karakterer, øjeblikke og højtider fra Harry Potters univers.


 

JORDEN UNDER OS: Saftig todelt teen-dystopi

Line Kyed Knudsen fortsætter sin nervepirrende YA-dystopi JORDEN UNDER OS

I andet bind DEN FØRSTE STJERNE er du atter skræmmende til stede i en fremtid, hvor der ikke er mange mennesker tilbage på jorden. I stedet har uhyggelige rumeksistenser invaderet planeten. 
 
Oprørsbevægelsen PONS kæmper for en bedre fremtid, mens klodens Præsident Star bygger en hemmelig rumstation til de riges redning.  

Vi følger oprøret mod et smuldrende samfundssystem, forræderiske forældre og dræbende uhyrer gennem præsidentens egen søn teenagesøn Titan og Vega - en pige fra landbrugszonen Grape Valley. De må bruge mod, beslutsomhed og kærlighed i kampen mod de onde kræfter, der forsøger at redde sig selv på bekostning af det, der er tilbage af verden.  
 
DEN FØRSTE STJERNE er den dramatiske efterfølger til DE SIDSTE ZONER og afslutningen på den fascinerende og skræmmende JORDEN UNDER OS-duologi af Line Kyed Knudsen! 

Anbefales fra 12 år.  

 
GREYSTONE – Familiemysterium for fuld udblæsning

De tre Greystone-børn har levet trygt og lykkeligt velvidende om, hvem de er i familien. En overbeskyttende storebror, en matematikelskende mellemsøster og en sød og fjollet lillebror. Sådan er Chess, Emma og Finn. Indtil de opdager, at tre børn er blevet kidnappet. Tre børn med de præcis samme navne, alder og fødselsdatoer som dem.  

Hvem er de fremmede børn, der minder forbavsende meget om dem selv?  

DE FREMMEDE er første bind i Margarat Haddix Petersons trilogi om Greystone-familien er et fængende mysterium fuldt med koder, gåder, skjulte rum og familiehemmeligheder.  

“Spænding, mystik, koder og opdagelsen af en parallelverden er alle ingredienser i første del af en lovende serie for mysteriehungrende børn […] Man er simpelthen indfanget fra første side” skriver Britta Voergaard Poulsen i sin anmeldelse for Litteratursiden.  

GREYSTONE 1 - DE FREMMEDE er velegnet til højtlæsning fra ca. 9 år og selvlæsning fra ca. 11 år.  

IMPERIETS ARVINGER - Fascinerende rumeventyr med seje helte

"En neglebidende galaktisk historie" kaldte Ekstra Bladet BORTFØRT, første bind i IMPERIETS ARVINGER-serien af svenske Oskar Källner, der er ledsaget af Karl Johnssons imponerende tegnede univers.  

Der er fuld smæk på både action og eventyrfornemmelserne, i IMPERIETS ARVINGER-fortællingerne, hvor et søskendepar kommer ud på en skræmmende og spændende rummission 

Alice og Elias bor i et stille villakvarter med deres forældre. Men en aften forsvinder deres mor, og deres far bliver anholdt af politiet, mistænkt for at været indblandet i forsvindingen. Alice og Elias tager ud for at finde moren, men møder i stedet rumvæsnet Brock, som er ude for at lede efter et besætningsmedlem fra hans rumskib. Og snart viser det sig, at Brock og de to søskende har en fælles fjende … 

Anbefalet fra 10 år.